Β. Παπακωνσταντίνου: Δεν είχα ιδέα, ότι πληρώθηκα μέσω Βουλγαρίας

papakonstantinou
Διαβάστε επίσης

Αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε γνώση, για το θέμα με την κατάθεση της αμοιβής του, στο εξωτερικό ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

«Ιδέα δεν είχα ειλικρινά. Ξέρω να ξεχωρίζω τι είναι το νόμιμο από το ηθικό. Αν το ήξερα, ειλικρινά σας λέω, θα είχα αντιδράσει», είπε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου όπως ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο θέατρο Διάνα όπου εμφανίζεται.

Όπως είπε, από τα 16.500€ της αμοιβής από το δήμο Ξάνθης για την εμφάνισή του, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο των Γιορτών της Παλιάς πόλης, σχεδόν τα μισά πήραν ο ίδιος και οι συνεργάτες του. «Είναι 8.000 και αυτό αφορά τη δουλειά 25 ατόμων. Μπορείτε να πάτε στην εφορία του Χολαργού και να δείτε εκεί κατατεθειμένη την αμοιβή μου», τόνισε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Έθνους της Κυριακής”, ο γνωστός τραγουδιστής απαίτησε από το Δήμο να του καταβάλει το ποσό των 16.500 ευρώ σε νομικό-πρόσωπο εταιρεία στη Βουλγαρία. Αφορμή για τη δημοσιοποίηση του θέματος, ήταν η ανάρτηση της αμοιβής του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”.

Όπως φαίνεται στο ένταλμα πληρωμής, ως δικαιούχος αναγράφεται στα βουλγαρικά μια εταιρεία της Βουλγαρίας – στα αγγλικά η ονομασία της είναι The Brain Co Southeast Europe Ltd- με βουλγάρικο ΑΦΜ (203356523). Όπως προκύπτει, από το μεικτό ποσό της συμφωνημένης αμοιβής που ήταν 16.500 ευρώ έγιναν κρατήσεις μόνο 17 ευρώ, γιατί πρόκειται για νομικό πρόσωπο άλλου κράτους – μέλους της ΕΕ και αποδόθηκαν 16.483 ευρώ.

(πληροφορίες από gazetta.gr)

Παλαιότερα άρθρα: