Bella Vita: Ο εφιάλτης που λέγεται βαλίτσα!

bella_vita10
Διαβάστε επίσης

Γράφει η Ηλέκτρα Χατζοπούλου

Προτού βιαστείτε να με θεωρήσετε υπερβολική για το γεγονός ότι επέλεξα να αφιερώσω ολόκληρο άρθρο στο πώς να φτιάξετε τη βαλίτσα σας, σκεφτείτε πόσες φορές χρειάστηκε να ανεβείτε πάνω της για να κλείσει, ακόμη χειρότερα πόσες φορές επιστρέψατε στην ντουλάπα σας ρούχα άθικτα από το ταξίδι, καθώς δεν τα φορέσατε ποτέ και το τελειωτικό χτύπημα αφιερωμένο σε όλους αυτούς που “ψωνίζουν άρα υπάρχουν” πόσες φορές αναγκαστήκατε να αγοράσετε μια επιπλέον βαλίτσα ή έστω σάκο για να μπορέσετε να μεταφέρετε και όσα ψωνίσατε κατά τη διάρκεια της εκδρομής σας;

Όλοι έχουμε πέσει στη παγίδα του τι θα γινόταν αν, και αυτό είναι που κάνει τη ζημιά, καθώς προσπαθούμε να καλύψουμε κάθε πιθανή παράμετρο του ταξιδιού μας, από το να μας καλέσει ο πρέσβης άρα πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε και αυτό το ζευγάρι με τα τακούνια και εσύ μη ξεχάσεις γραβάτα μέχρι να βρεθούμε να κάνουμε ορειβασία, οπότε πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε και τα άλλα αθλητικά, τα ειδικά. Στη συνέχεια περνούμε στο ενδυματολογικό της υπόθεσης όπου καταλήγουμε με τρεις παραπάνω τσάντες και άλλα τόσα ζευγάρια παπούτσια γιατί πρέπει φυσικά να είμαστε και στιλάτοι όσο ρίχνουμε νομίσματα και κάνουμε ευχές στη Fontana di Trevi. Τέλος, το ότι έχουμε φτιάξει μια λίστα στο μυαλό μας δεν σημαίνει ότι έχουμε φτιάξει και τη βαλίτσα, οπότε με το να αναβάλλουμε το πακετάρισμα μέχρι λίγες ώρες πριν την αναχώρηση το μόνο που μπορεί να επιφέρει είναι να ψάχνουμε στο google translate πώς μεταφράζεται το υγρό φακών στα ιταλικά, στη καλύτερη περίπτωση.

Βασικά tips

Τουλάχιστον μια μέρα πριν την αναχώρηση φτιάχνουμε γραπτή λίστα με όλα τα πράγματα τα οποία θέλουμε να πάρουμε μαζί, έτσι ώστε μέχρι το τέλος της μέρας θα έχουμε προσθέσει και την τελευταία λεπτομέρεια.

Στη συνέχεια βγάζουμε έξω όλα όσα περιέχει η λίστα μας και καθώς τα τοποθετούμε στη βαλίτσα ρωτάμε τον εαυτό μας αν σίγουρα χρειαζόμαστε το καθετί.

Σε περίπτωση που δεν πηγαίνεις στο Μιλάνο για την εβδομάδα μόδας και το μικρό σου δεν είναι Chiara, το πακετάρισμα πρέπει να γίνεται με γνώμονα τι είναι άνετο και ποια ρούχα συνδυάζονται εύκολα.

Τι χαρακτήρα έχει ο προορισμός μας, είναι επαγγελματικό ταξίδι, απλώς αναψυχής ή περιλαμβάνει σπορ. Και το λέω εγώ αυτό που πήγα στη Πορτογαλία για surf κουβαλώντας τρία ζευγάρια τακούνια. Φυσικά, τις είκοσι οχτώ από τις τριάντα μέρες κυκλοφορούσα με σαγιονάρες.

Πρακτικά για κάθε μέρα του ταξιδιού μας φτιάχνουμε από ένα σύνολο και παίρνουμε μόνο αυτά μαζί, όχι όλες τις μπλούζες που ταιριάζουν με τη δερμάτινη φούστα μας. Μπορώ να δεχθώ και ένα ακόμη σύνολο σε περίπτωση που κάτι λερωθεί. Επίσης αφήνουμε επιπλέον χώρο για πιθανά δώρα ή αγορές.

Αναφορικά με τα καλλυντικά εγώ φροντίζω να έχω μικρά βαζάκια, συνήθως από άλλες κρέμες, τα οποία γεμίζω ώστε να μη χρειάζεται να κουβαλάω ολόκληρη τη συσκευασία ή όταν ψωνίζω κάτι ζητάω και το δείγμα του ώστε να τα έχω για το επόμενο ταξίδι μου. Όσο για το μακιγιάζ ο κανόνας της άνεσης ισχύει και σε αυτή την περίπτωση, οπότε natural look at its best και άντε ένα κόκκινο κραγιόν ή eyeliner για το βράδυ.

Με δεδομένο ότι οι περισσότερες αεροπορικές προσφέρουν low cost πτήσεις αλλά με χειραποσκευή, δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύετε τα χρήματα σας σε υπέρβαρο ενώ μπορείτε να κάνετε πολύ καλύτερα πράγματα στη χώρα την οποία επισκέπτεστε. Σας αφήνω γιατί σε λίγο προσγειωνόμαστε και η αεροσυνοδός ήδη με στραβοκοιτάει.

Ταξιδεύετε κάνει καλό, απλώς με λιγότερα πράγματα!

Παλαιότερα άρθρα: