Βενεζουέλα: η μια μετά την άλλη οι πολυεθνικές εγκαταλείπουν τη χώρα

venezou
Διαβάστε επίσης

Μετά τις Bridgestone, General Mills, Procter & Gamble και πολλές άλλες πολυεθνικές να μειώνουν τη δραστηριότητά τους ή να αποσύρονται από τη Βενεζουέλα, εγκαταλείπει τη χώρα και η Kimberly-Clark.

«Πιστεύετε ότι θα μας σταματήσουν θέτοντας σε εφαρμογή ένα οικονομικό εμπάργκο; Οχι, κυρίες και κύριοι, ουδείς σταματά τη Βενεζουέλα! Με ή χωρίς τη Citibank, προχωράμε μπροστά. Με ή χωρίς την Kimberly, κινούμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Μαδούρο στο διάγγελμά του.

Μιλώντας, επίσης, στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, ο Μαδούρο δήλωσε ότι η Citibank με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία διαχειριζόταν ορισμένες από τις διεθνείς συναλλαγές της χώρας, ενημέρωσε τις Αρχές ότι θα κλείσει τους λογαριασμούς της κεντρικής τράπεζας της Βενεζουέλας σε 30 ημέρες. Αμφότερες τις κινήσεις τις απέδωσε στον οικονομικό πόλεμο εναντίον της χώρας του και «στη νέα ιμπεριαλιστική Ιερά Εξέταση» υπό τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Με τις ΗΠΑ να έχουν εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία εις βάρος της Βενεζουέλας, η εταιρεία Kimberley-Clark ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αναστέλλει την παραγωγή της στη Βενεζουέλα εξαιτίας της έλλειψης πρώτων υλών, της νομισματικής αστάθειας και του αυξανόμενου πληθωρισμού. Η επιχείρηση παρήγε ορισμένα από τα πλέον δυσεύρετα προϊόντα στη χώρα, όπως πάνες και μαντίλια καθαρισμού για το πρόσωπο και τα χέρια.

Ο υπουργός Απασχόλησης Οβάλντο Βέρα δεσμεύθηκε, ώστόσο, ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει τη λειτουργία του εργοστασίου της Kimberley-Clark -εθνικοποίηση-, καθώς τα είδη προσωπικής υγιεινής είναι απολύτως απαραίτητα.

Παλαιότερα άρθρα: