Βενιζέλος σε Παυλόπουλο για την παρουσία του στην επιτροπή: Αυτό που έκανες δεν συνάδει με το Σύνταγμα.

venizelos
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άσκησε με επιστολή του έντονη κριτική στον ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλο, για την επιλογή του να παρευρεθεί στην έναρξη της διαδικασίας για τη σύσταση της επιτροπής λογιστικού ελέγχου, αυτού που η πρόεδρος της Βουλής ονομάζει Επιτροπή Αλήθειας δημοσίου χρέους. Ο δε κ. Παυλόπουλος απάντησε αναλόγως.

Αποσπάσματα από την επιστολή του κου Βενιζέλου δείχνουν την έντονη ενόχληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την πρωτοβουλία του ΠτΔ, αλλά και για την ίδια την σύσταση της εν λόγω επιτροπής την οποία δεν μπορεί με τίποτα να χωνέψει, πολιτικά.

«Με έκπληξη είδα στην τηλεόραση να μετέχετε και να προσφωνείτε την εναρκτήρια συνεδρίαση της πρωτοφανούς διαδικασίας “συγκρότησης επιτροπής” που, χωρίς νομική βάση και κατά παράβαση των κοινοβουλευτικών παραδόσεων και πρακτικών, προτίθεται να συγκροτήσει με απόφαση της η κα Πρόεδρος της Βουλής, υπό τον τίτλο “Επιτροπή αλήθειας δημοσίου χρέους.»

«Ως παλαιός κοινοβουλευτικός και ως καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου γνωρίζετε, καλύτερα από κάθε άλλον, ότι δεν συνηθίζεται, αλλά ούτε και συνάδει προς το Σύνταγμα, η παρουσία και μάλιστα με ομιλία, του Προέδρου της Δημοκρατίας σε διαδικασία της Βουλής που δεν είναι καν κοινοβουλευτική, αλλά δήθεν τεχνική.»

«Είναι θεσμικά οδυνηρό για το δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό πολίτευμα μας να ομιλεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το βήμα της αίθουσας της Γερουσίας σε μια διαδικασία που υποδύεται την κοινοβουλευτική, χωρίς να είναι τέτοια. Δυστυχώς κάποιοι επιχείρησαν να σας καταστήσουν συνυπεύθυνο ενός πρωτοφανούς σκηνικού εντός της Βουλής»

«Οργανώθηκε μια δήθεν κοινοβουλευτική διαδικασία, χωρίς να κληθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και χωρίς βεβαίως να προβλέπονται τοποθετήσεις των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων.»

«Είμαι βέβαιος πως είχατε διαφορετική εντύπωση, όταν προσήλθατε στην αίθουσα της Γερουσίας και θα νιώσατε έκπληξη λόγω της απουσίας των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα θέλατε να ενισχύσετε με την παρουσία σας μια κομματικού χαρακτήρα εκδήλωση των δυο κυβερνητικών κομμάτων με σκηνικό τη Βουλή. Είμαι, τέλος, βέβαιος ότι θα ζητήσετε εξηγήσεις από τους οργανωτές της εκδήλωσης αυτής που επιχείρησαν να σας εκθέσουν.»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έλαβε και δια ζώσης τηλεφωνική απάντηση αλλά και επιστολή του ΠτΔ, την οποία ενώ η προεδρία δεν έδωσε στη δημοσιότητα, την έθεσε στην ευχέρεια του κου Βενιζέλου. Το ΠΑΣΟΚ λίγο αργότερα τη δημοσιοποίησε.

Η απάντηση του κου Προκόπη Παυλόπουλου ήταν εξόχως λακωνική και μάλλον καθόλου ικανοποιητική για τον κ. Βενιζέλο:

1

Πηγή φωτό: news247.gr

Παλαιότερα άρθρα: