Βγαίνει… λάδι ο Γεωργίου για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009

elstat_gewrgiou1_b2
Διαβάστε επίσης

Αποσύρεται η δίωξη σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, για το ζήτημα του ελλείμματος του 2009, το οποίο νομιμοποίησε το πρώτο Μνημόνιο και οδήγησε στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του 2011.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται δικαστική πηγή, τίθεται τέλος στην έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος από τον Ανδρέα Γεωργίου. Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Γεωργίου αντιμετωπίζει μια μικρότερης βαρύτητας κατηγορία, αναφορικά με ότι για ένα μικρό χρονικό διάστημα εργαζόταν παράλληλα στην ΕΛΣΤΑΤ και το ΔΝΤ.

Ο ίδιος από την αρχή είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι τα στατιστικά στοιχεία του 2009 είχαν συγκεντρωθεί από τους προκατόχους του πριν εκείνος αναλάβει τα καθήκοντά του.

Το Reuters παραθέτει παλιότερη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, σύμφωνα με την οποία ο Ανδρέας Γεωργίου θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί από μόνος του, «εάν είχε κάποια υπερηφάνεια».

Τέλος, σημειώνεται στο δημοσίευμα, ως «προαπαιτούμενο» για τη χορήγηση βοήθειας των 85 δισ. ευρώ οι δανειστές θέτουν την ανεξαρτητοποίηση της ΕΛΣΤΑΤ.

Παλαιότερα άρθρα: