Μπιλ Γκέιτς κατά Τραμπ: Πρέπει να πληρώνω περισσότερους φόρους

Bill-Gates_2012907b
Διαβάστε επίσης

Ο ιδρυτής της Microsoft, δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Μπιλ Γκέιτς ταράζει για μια ακόμη φορά τα νερά με τις απόψεις, αλλά κυρίως με τις δηλώσεις του.

«Θα πρέπει να πληρώνω περισσότερους φόρους» υπογράμμισε ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Κατέβαλα επιπλέον φόρους από οποιονδήποτε, περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, όμως η κυβέρνηση πρέπει να απαιτήσει από τα πρόσωπα που βρίσκονται στη θέση μου να πληρώνουν πολύ υψηλότερους φόρους».

Ο Μπιλ Γκέιτς η περιουσία του οποίου εκτιμάται σε περισσότερα από 90 δισεκατομμύρια δολάρια άσκησε σφοδρή κριτική στη φορολογική μεταρρύθμιση του Ντόναλντ Τραμπ η οποία προβλέπει σημαντικές μειώσεις στις επιχειρήσεις και εγκρίθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου από το Κογκρέσο.

«Δεν είναι ένα προοδευτικό νομοσχέδιο. Είναι ένα οπισθοδρομικό φορολογικό νομοσχέδιο» επισήμανε ο επιχειρηματίας, υποστηρίζοντας ότι από τα πλεονεκτήματα αυτής της μεταρρύθμισης θα επωφεληθούν οι πλέον εύποροι παρά τις διαβεβαιώσεις των Ρεπουμπλικάνων ότι από αυτή τη μεταρρύθμιση θα βγουν κερδισμένες η εργατική και μεσαία τάξη.

Παλαιότερα άρθρα: