Βόμβα βουλευτή Ποταμιού: «Να συμπορευτούμε με τη ΝΔ του Μητσοτάκη»

to potami pososta
Διαβάστε επίσης

Είπε δημοσίως αυτό που συζητιέται στα πηγαδάκια από την ημέρα της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη και που στο RP γράψαμε από την πρώτη στιγμή, ο βουλευτής του Ποταμιού, Ιάσωνας Φωτήλας και έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση στο εσωτερικό του Ποταμιού αλλά και στην ευρύτερη πολιτική σκηνή.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», ο κ. Φωτήλας υποστήριξε ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιούργησε μια νέα δυναμική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που δεν υπήρχε επί προεδρίας Μεϊμαράκη.

«Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι σήμερα η πολιτική δύναμη με τα περισσότερα και πιο έντονα μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά αυτή με το πιο καθαρό ευρωπαϊκό προφίλ και πιο σαφή προσανατολισμό προς την αποτελεσματικότητα είναι η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη. Αυτό σημαίνει και θα το προτείνω είναι να συμπλεύσουμε, να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Μητσοτάκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτήλας.

Σημείωσε ότι θα πρόκειται για μία «τίμια» και «δημιουργική» συνεργασία, που δεν θα συνεπάγεται απορρόφηση, αλλά συνεργασία «σε βάση συγκεκριμένων πολιτικών συγκλήσεων», γιατί, όπως είπε, είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν.

Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής του «Ποταμιού», επισήμανε ότι δεν έχει εκφράσει ακόμη τη συγκεκριμένη πολιτική του θέση στον επικεφαλής του κόμματος Σταύρο Θεοδωράκη και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα συνεχίσει να είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του «Ποταμιού».

«Εάν πραγματικά με ενδιέφερε η βουλευτική έδρα θα πήγαινα προς το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι «με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ηγετική ομάδα που δημιουργεί πιστεύω ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να δώσουμε ένα καίριο πλήγμα στη στασιμότητα και τον λαϊκισμό».

Ο κ. Φωτήλας διευκρίνισε ότι αυτή η συνεργασία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συνεπάγεται απορρόφηση του Ποταμιού στη Νέα Δημοκρατία.

Λακωνική ήταν η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού μετά τον σάλο που προκλήθηκε: «Άλλη μια άποψη λοιπόν στο τραπέζι. Υπομονή μέχρι το Συνέδριο».

με πληροφορίες από το ethnos.gr

Παλαιότερα άρθρα: