Βομβα Λαπαβίτσα: Να ελεγχθεί και η σημερινή κυβέρνηση στην εξεταστική επιτροπή

lapavitsas
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Λαπαβίτσας πρότεινε να μη γίνει διαχωρισμός της έρευνας της εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια κατά περιόδους, στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής, χωρίς ετσι να αποκλείει ούτε τη μικρή περίοδο διακυβέρνησης της σημερινής κυβέρνησης.

Ο διαχωρισμός σε περιόδους μοιάζει με “καταμερισμό ευθυνών”, ώστε να μπορεί κάποιος να πει ότι στη δική του περίοδο έγιναν όλα καλά και σε μία άλλη υπήρξε καταστροφή, σύμφωνα με τον βουλευτή, ο οποίος πρότεινε την εξέταση των λογικών που έφεραν τα μνημόνια ακόμη και αν αυτο μας οδηγήσει μέχρι σήμερα.

Στα πλαίσια της συζήτησης προηγήθηκε η εισήγηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ζήτησε εκτός από την περίοδο 2009-2014 να ερευνηθούν επιπλέον η περίοδος της κυβέρνησης Καραμανλή (2004-2009), καθώς και η σημερινή κυβέρνηση, για να πάρει μια απάντηση από τον Λαπαβίτσα που μάλλον δεν περίμενε.
Την απάντηση αυτή δεν περίμενε ούτε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, η οποία διαφώνησε, εξηγώντας πως, δεδομένου ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη, τα αποτελέσματά της θα απασχολήσουν ούτως ή άλλως την Ολομέλεια της Βουλής.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η βομβα Λαπαβίτσα δείχνει πως συνεχίζει να κινείται εκτός γραμμής ακόμη και σε θέματα που δεν θα συμπορευόταν η έταιρη, εκτός γραμμής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Να δούμε τι θα γίνει όταν η κυβέρνηση φέρει και εισπρακτικά μέτρα προς ψήφιση στη Βουλή.

Παλαιότερα άρθρα: