Βόμβα Τσουκαλά: Λαφαζάνης – Στρατούλης θα κάνουν κόμμα

tsoukalas
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Είναι η πρώτη φορά που λέγεται δημοσίως ότι τα στελέχη της αριστερής πλατφόρμας προτίθενται να κάνουν το δικό τους συνασπισμό. Ενόψει βέβαια της καθολικής ρήξης που θα επέλθει με την ψήφιση της συμφωνίας και τις πιθανές εκλογές είναι κάτι παραπάνω από πιθανό και εμείς το έχουμε γράψει επαλειμμένα.
Όμως αυτή τη φορά ο Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Τσουκαλάς, δεν δίστασε να εκφράσει δημόσια την εκτίμησή του ότι οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Στρατούλης, θα προχωρήσουν στη δημιουργία δικού τους συνασπισμού.

«Πιστεύω ότι και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Στρατούλης και οι άλλοι που απαρτίζουν την Αριστερή Πλατφόρμα δεν νομίζω ότι είναι άνθρωποι και λογικό είναι που θα κάτσουν στο σπίτι τους. Είναι πολιτικά όντα και νομίζω ότι θα το εκφράσουν, τώρα πως θα το εκφράσουν δεν το ξέρω, προφανώς με νέο κόμμα, είναι η άποψή μου», ανέφερε ο κ.Τσουκαλάς μιλώντας εχθές το πρωί στο Mega.
Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών ο ίδιος απάντησε χαρακτηριστικά ότι «εάν πάμε σε διαδικασία ψηφοφορίας για τη νέα συμφωνία στη Βουλή – η οποία είναι μια από τα ίδια εγώ – έχω την εντύπωση ότι από εκεί και πέρα δρομολογούνται εξελίξεις».

Διέλυσε δε ο κ. Τσουκαλάς όποιες αυταπάτες ότι το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αποτελέσει μία λύση στο σοβαρό ρήγμα στο εσωτερικό του κόμματος. «Το συνέδριο δεν θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημα, μπορεί να λύσει μια σειρά από άλλα θέματα, μπορεί να κάνει εκατέρωθεν συσπειρώσεις σημαντικές οι οποίες για τα δυο μέρη μπορεί να είναι αναγκαίες αυτή τη στιγμή, αλλά δε νομίζω ότι θα λύσει το πρόβλημα της χώρας, της κυβέρνησης και της κυβερνησιμότητας αυτής της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Αυτό κατά τη δική μου άποψη θα λυθεί μόνο με εκλογές», συμπλήρωσε.
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ωστόσο, από εσωκομματικό του ΣΥΡΙΖΑ γρήγορα μπορεί να μετατραπεί σε πρόβλημα για τη χώρα, αφού αν ο ΣΥΡΙΖΑ, ή ό,τι θα έχει απομείνει από αυτόν θα πρέπει είτε να πάρει απόλυτη αυτοδυναμία στις εκλογές είτε να συνεργαστεί με τα κόμματα του κέντρου και της δεξιάς. Και επειδή στην Κουμουνδούρου θα θέλουν να αποφύγουν το δεύτερο πάση θυσία, δεν είναι απίθανο να έχουμε πολιτική αστάθεια και αδυναμία κυβέρνησης της χώρας.

Παλαιότερα άρθρα: