Βομβάρδισαν νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Συρία – 25 νεκροί

Syria
Διαβάστε επίσης

Ο βομβαρδισμός, προχθές Δευτέρα, ενός νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στη βορειοδυτική Συρία προκάλεσε τον θάνατο 25 ανθρώπων, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν οι MSF στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η μη κυβερνητική οργάνωση είχε ανακοινώσει χθες πως ο βομβαρδισμός που έπληξε το νοσοκομείο αυτό στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, προκάλεσε 11 θανάτους, διευκρινίζοντας πως εξακολουθούσαν να υπάρχουν παγιδευμένοι στα ερείπια.

«Ο απολογισμός αυξήθηκε στους 25 θανάτους. Πρόκειται για εννέα εργαζομένους και 16 πολίτες, μεταξύ των οποίων ασθενείς και ένα παιδί», δήλωσε εκπρόσωπος των MSF στη Βηρυτό. Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι δέκα είναι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Η Γαλλία έχει καταδικάσει τις αεροπορικές επιδρομές οι οποίες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πραγματοποιήθηκαν από δύο αεροπλάνα, κατά τα φαινόμενα ρωσικά.

Σε αυτό το νοσοκομείο των 30 κλινών, το οποίο διέθετε δύο χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία και μονάδα επειγόντων περιστατικών, εργάζονταν 54 άνθρωποι.

Οι MSF υποστηρίζουν αυτή τη νοσοκομειακή μονάδα από τον Σεπτέμβριο του 2015, κυρίως με την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού και την κάλυψη του κόστους λειτουργίας της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παλαιότερα άρθρα: