Βραζιλία: Νέο σκάνδαλο διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον Μ. Τεμέρ

temer3
Διαβάστε επίσης

Νέο σκάνδαλο διαφθοράς ξεσπά στη Βραζιλία με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο Τεμέρ, που έριξε την τέως πρόεδρο Ρουσέφ σε συνεργασία με το Κογκρέσο.

Μολονότι ο ίδιος ο Τεμέρ αρνείται τις όποιες κατηγορίες, σύμφωνα με την εφημερίδα Globo δωροδόκησε τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Εντουάρντο Κούνια, ώστε να μην καταθέσει για υπόθεση, η οποία καταδίκαζε τον Τεμέρ. Η εφημερίδα διαθέτει στην κατοχή της, όπως ισχυρίζεται, ντοκουμέντα ηχητικά που αποδεικνύουν την ενοχή του προέδρου, ο ίδιος ωστόσο ζητά να βγουν στη δημοσιότητα έτσι ώστε να αποδειχθεί η συνωμοσία.

Ο Ε. Κούνια, επίσης πολιτικός αντίπαλος της Ρουσέφ, καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος σε 15 χρόνια φυλάκισης.

Με αφορμή το νέο αυτό σκάνδαλο, εκατοντάδες Βραζιλιάνοι σκορπίστηκαν στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση του Τεμέρ. Από τους διαδηλωτές, πρωτοστάτες είναι οι οπαδοί του κόμματος που ανέδειξε τον πρόεδρο Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα και αργότερα την Ντίλμα Ρουσέφ.

Ωστόσο και ο Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα έχει βρεθεί στο στόχαστρο του εισαγγελέα εδώ και καιρό.

Φαίνεται ότι τα σκάνδαλα στη Βραζιλία δεν σταματούν, ενώ και η υπόθεση του πετρελαϊκού κολοσσού Petrobras δημιουργεί περισσότερα σκάνδαλα.

Παλαιότερα άρθρα: