Βρετανοί επιστήμονες προαναγγέλλουν το τέλος του Άη Βασίλη

santa_claus
Διαβάστε επίσης

Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην υποτιθέμενη ύπαρξη του Αγαπημένου μας Άγιου. Σύμφωνα με τις έρευνες, οι γονείς θα πρέπει να σταματήσουν να λένε αυτό το ψέμα στα παιδιά τους, γιατί μπορεί να κλονίσουν την εμπιστοσύνη τους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Κρίστοφερ Μπόιλ του Πανεπιστημίου του Έξετερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνούς κύρους περιοδικό ψυχιατρικής «The Lancet Psychiatry», τονίζουν ότι το εν λόγω ψέμα των γονιών προκύπτει στην ουσία από τη δική τους επιθυμία να ξαναζήσουν την παιδική τους ηλικία, γυρνώντας στην εποχή της αθωότητας.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι, αν το σκεφτούμε πιο βαθιά ως ενήλικες, θα συνειδητοποιήσουμε ότι η ιδέα ότι υπάρχει κάπου κάποια δύναμη που παρατηρεί τα παιδιά αν υπήρξαν φρόνιμα για να τους στείλουν το δώρο τους, είναι μάλλον τρομακτική αφού πολλοί είναι οι γονείς που συνδέουν την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη για να τα συνετίσουν.

Στην ερώτηση γιατί όλα αυτά τα χρόνια σε όλο το κόσμο επικρατεί η ιδέα του Άγιου Βασίλη οι επιστήμονες απαντούν ότι οι άνθρωποι έχουν από τη φύση τους τη τάση να συμμορφώνονται με τις παραδόσεις, ακόμη και όταν αυτές είναι αντικειμενικά παράλογες και επίσης όλοι οι άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, επιθυμούν να ξεφύγουν από την πραγματικότητα.

Παλαιότερα άρθρα: