Βρετανός ΥΠΕΞ: Προετοιμαζόμαστε για «σκληρό» Brexit χωρίς συμφωνία

brexit-flags
Διαβάστε επίσης

Η Μεγάλη Βρετανία προετοιμάζεται με τους ταχύτερους ρυθμούς για ένα «σκληρό» Brexit και θα είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντόμινικ Ράαμπ. Υπέρμαχος της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, σημείωσε: «Το “αντιδημοκρατικό” ιρλανδικό δίκτυ ασφαλείας (backstop) πρέπει να αφαιρεθεί από τη Συμφωνία Αποχώρησης. Θέλουμε μια καλή συμφωνία με τους εταίρους και φίλους μας στην ΕΕ, αλλά σε αυτήν θα πρέπει να περιλαμβάνεται η κατάργηση του backstop» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η οδηγία που έδωσε ο πρωθυπουργός και αποδέχθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο είναι να γίνουν με τη μέγιστη ταχύτητα αυτές οι προετοιμασίες».

Από τη μεριά του ο βουλευτής των Συντηρητικών Όλιβερ Λέτουιν, ο οποίος αντιτίθεται σε μια αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία, δήλωσε στον ραδιοσταθμό του BBC ότι οι βουλευτές θα επιδιώξουν να σταματήσουν ένα «σκληρό» Brexit. Πρόσθεσε, όμως, ότι δεν είναι σαφές αν το Κοινοβούλιο θα μπορούσε να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε