Βρήκαν σε σπίτι διεφθαρμένου αστυνομικού 24 εκατ. ευρώ

IMG_3326
Διαβάστε επίσης

Ένα ποσό μεγαλύτερο από 1 δισεκατομμύριο μπατ (περίπου €24,1 εκατ.) βρήκαν αστυνομικοί που διεξήγαγαν έρευνα στο σπίτι ενός ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας, ο οποίος έχει συλληφθεί για μια άσχετη υπόθεση, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Αστυνομικοί πραγματοποιούσαν έρευνα στο σπίτι του στρατηγού Πονγκπάτ Τσαγιαπάν, ο οποίος κατηγορείται για lese majeste —εσχάτη προδοσία μέσω εξύβρισης του βασιλιά— όταν ανακάλυψαν το τεράστιο ποσό αυτό.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Thai PBS, οι αστυνομικοί βρήκαν τα μετρητά ανάμεσα σε άλλα πολύτιμα αντικείμενα, φυλαχτά του Βούδα, κι εκχωρητήρια γης.

Σύμφωνα με τις αρχές, έχει ήδη αρχίσει έρευνα σχετικά με το πώς ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας αυτός κατάφερε να συγκεντρώσει τέτοια περιουσία.

Τα πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται για lese majeste στην Ταϊλάνδη αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης 3 ετών έως και κάθειρξης 15 ετών. Ωστόσο έχουν γίνει επανειλημμένα καταγγελίες πως η νομοθεσία σχετικά με το συγκεκριμένο αδίκημα χρησιμοποιείται πολλές φορές για άλλους σκοπούς, συχνά πολιτικούς.

Παλαιότερα άρθρα: