Βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τη φορολογική κλίμακα

euklidis-tsakalatos
Διαβάστε επίσης

Υπήρξε μεγάλη πρόοδος όσον αφορά στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία, υποστήριξε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την ολοκλήρωση του σημερινού γύρου διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Ο ίδιος έκανε λόγο για πρόοδο και στο ασφαλιστικό ωστόσο παραδέχτηκε ότι υπάρχει απόσταση στο θέμα των κόκκινων δανείων. Λεπτομέρειες για τη μορφή που θα έχει η φορολογική κλίμακα δεν ανακοινώθηκαν ούτε από τον κ. Τσακαλώτο ούτε από τον κ. Χουλιαράκη ο οποίος και έχει αναλάβει τη διαπραγμάτευση για την τελική μορφή της κλίμακας. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά έχει εξασφαλίσει τη διατήρηση του αφορολογήτου πάνω από τα επίπεδα των 9000 ευρώ.

Πάντως, ο κ. Τσακαλώτος, τόνισε ότι η νέα κλίμακα θα είναι προοδευτική, θα μεταφέρει τα φορολογικά βάρη στους έχοντες τα υψηλότερα εισοδήματα και θα μπορεί να την υποστηρίξει άνετα η κυβέρνηση της αριστεράς.

Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί την Παρασκευή με την ατζέντα να περιλαμβάνει την οριστικοποίηση του καταλόγου των δημοσιονομικών μέτρων 1% που θα πρέπει να ληφθούν το 2017 και το 2018 για να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ στο τέλος του 2018. Θα είναι πολλά και δύσκολα μέτρα για τα οποία θα χρειαστεί αναλυτική συζήτηση με τους θεσμούς, υποστήριζε αρμόδια κυβερνητική πηγή.

Διαπραγματεύσεις είναι προγραμματισμένο να γίνουν και το Σάββατο καθώς θα επιδιωχθεί να κλείσει το ασφαλιστικό αλλά και να επιτευχθεί σύγκλιση και στο θέμα των κόκκινων δανείων όπου προς το παρόν εντοπίζεται η μεγαλύτερη απόσταση.
πληροφορίες από naftemporiki.gr

Παλαιότερα άρθρα: