«Βροχή» τα αιτήματα για ξενάγηση στην Αμφίπολη

Amfipolh
Διαβάστε επίσης

Το μυστικό που κρατούν καλά φυλαγμένο, προς το παρόν, οι Σφίγγες της Αμφίπολης θέλουν να μάθουν όσοι ζητούν να δουν από κοντά τη μεγάλη ανακάλυψη στο λόφο Καστά.

Απλοί πολίτες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να πλησιάσουν, ή με ειδικά κιάλια να δουν από μακριά τον Τάφο, μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο που ψάχνουν με κάθε ευκαιρία να αποκτήσουν την αποκλειστικότητα των εικόνων, αλλά και πολλοί «διάσημοι» και «επώνυμοι» που επιστρατεύουν όλη τους την επιρροή για να κατορθώσουν να επισκεφθούν από τους πρώτους τον Τύμβο της Αμφίπολης. Βουλευτές, μητροπολίτες, «σελέμπριτις» και κάθε είδους φορείς της ευρύτερης περιοχής καταθέτουν τα αιτήματά τους σωρηδόν στο υπουργείο Πολιτισμού, ανυπόμονοι για να πλησιάσουν το μνημείο από τους πρώτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, δεν είναι λίγοι και όσοι προσπαθούν να το επιτύχουν με… ανορθόδοξα μέσα, βάζοντας δηλαδή «μέσον» τους γνωστούς τους για να πιέσουν την κατάσταση και να έχουν το προνόμιο να δουν από κοντά τα αρχαία μάρμαρα της Θάσου, τον περίβολο και τα εντυπωσιακά γλυπτά του Τάφου της Αμφίπολης.

Η κατάσταση έφτασε στο… απροχώρητο για την ομάδα που διενεργεί την επίπονη και ιδιαιτέρως σημαντική ανασκαφή στο λόφο Καστά, έτσι που η επικεφαλής αρχαιολόγος κ. Κατερίνα Περιστέρη αναγκάστηκε να εκδώσει ειδικό δελτίο τύπου με το οποίο ζητά ευγενικά από όλους να κάνουν υπομονή μέχρι το τέλος των εργασιών. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία σημαντική εν εξελίξει αρχαιολογική ανασκαφή που πρέπει να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα» αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Η υπηρεσία μας θα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου φορέα μόλις ολοκληρωθεί η κρίσιμη φάση της ανασκαφής που διεξάγεται ήδη».

Παλαιότερα άρθρα: