Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από τις ζημιές που προκλήθηκαν στη Χαλκιδική από το σεισμό

Xalkidikh seismos
Διαβάστε επίσης

Κουνήθηκε ολόκληρη η περιοχή, τρόμαξαν οι κάτοικοι από τον σεισμό που ήταν… τριοπλός και στην περιοχή Σκιώνη, παρατηρήθηκαν μικρές ζημιές σε τοίχους σπιτών και καταστημάτων.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη Χαλκιδική, όμως τον ένιωσαν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές. Η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:27 σε θαλάσσιο χώρο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών επρόκειτο για σεισμική δόνηση σε απόσταση 202 χιλιομέτρων βόρεια της Αθήνας και 28 χιλιόμετρα νότια του οικισμού Πολύχρονο.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10χλμ. Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός επειδή ήταν διπλός, καθώς είχε προηγηθεί και άλλη μια δόνηση νωρίτερα, περίπου 4 ρίχτερ, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να πούμε ακόμη οτι ήταν ο κύριος σεισμός».

Οι δονήσεις προέρχονται και οι δυο από τον ίδιο εστιακό χωρο και έγιναν ιδιαίτερα αισθητές, επειδή το επίκεντρο βρίσκεται κοντά στη στεριά.

Σύμφωνα με τον κ.Λέκκα, πρόκειται για συνηθισμένες για τα δεδομένα της περιοχής δονήσεις. Ανέφερε, επίσης, ότι δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής σοβαρές ζημιές σε κατασκευές. Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του alphafm.gr:

xalkidiki-seismos

xalkidiki-seismos2

xalkidiki-seismos3

Παλαιότερα άρθρα: