Δείτε γιατί γέμισε αναπηρικά αμαξίδια η πλατεία Αριστοτέλους (ΒΙΝΤΕΟ)(ΦΩΤΟ)

EIDIKES EIKANOTITES
Διαβάστε επίσης

Τη ζωή στις δύο ρόδες του αναπηρικού αμαξιδίου καλούνται να γνωρίσουν όσοι δεν αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, σε εκδήλωση που πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους στην Πλατεία Αριστοτέλους. Θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με το πώς είναι να αντιμετωπίζεις πρόβλημα κινητικής αναπηρίας, ο Σ.Κ.Ε.Π. προσκαλεί τους Θεσσαλονικείς στη «Δράση στους δρόμους», βοηθώντας μας να δούμε τους χώρους γύρω μας αλλιώς.

Από τις 11 το πρωί, μικροί και μεγάλοι κάθονται σε αναπηρικό αμαξίδιο, με στόχο να μετακινηθούν στους δρόμους της πόλης και να αντιληφθούν τη δυσκολία ελεύθερης πρόσβασης. Εκτός από τη βιωματική προσομοίωση κινητικής αναπηρίας, το κοινό καλείται να απαντήσει ένα ερωτηματολόγιο προσβασιμότητας, το οποίο έχει δημιουργηθεί από στελέχη του Σ.Κ.Ε.Π., άτομα με κινητική αναπηρία.

Το Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης και Κινητοποίησης «Δράση στους Δρόμους» πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ η χρηματοδότηση της δραστηριότητας έγινε από το Πρόγραμμα της Ε.Ε. « Νέα Γενιά σε Δράση» και υποστηρίζεται πανελλαδικά από την εταιρεία Wheel με την δωρεάν παροχή αναπηρικών αμαξιδίων.

karotsakia7

karotsakia1

karotsakia2

karotsakia3

karotsakia4

karotsakia5

karotsakia6

Παλαιότερα άρθρα: