Δείτε πόσο στοιχίζει κάθε επίθεση των ΗΠΑ κατά ISIS

ISIS
Διαβάστε επίσης

Μισό εκατομμύριο δολάρια στοιχίζει στον Αμερικανό φορολογούμενο κάθε επίθεση πολεμικού αεροσκάφους που εξαπολύουν οι ΗΠΑ κατά στόχων των Ισλαμιστών.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το γερμανικό περιοδικό FOCUSonline, το κόστος αυτό είναι εξαιρετικά υψηλό εάν αναλογιστεί κανείς το αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, επικαλούμενο δηλώσεις Αμερικανών στρατιωτικών, αναφέρει ότι η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ κατέστρεψε στις 4 Οκτωβρίου μόνο δύο τανκς, τρία τζιπ και μια μπουλντόζα τα οποία στοιχίζουν πολύ λιγότερο από το μισό εκατομμύριο δολάρια που ξοδεύεται για μια και μόνο επίθεση από αέρος.

Επίσης, αναφέρει ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούν οι Ισλαμιστές προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για τανκς και τζιπ που άφησαν οι Αμερικανοί στις ιρακινές δυνάμεις, όταν αποχώρησαν το 2011 από το Ιράκ, τα οποία έπεσαν στα χέρια των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους.

Οπως σημειώνει το FOCUS, αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ ξοδεύουν δισεκατομμύρια για να καταστρέψουν δικό τους στρατιωτικό εξοπλισμό για τον οποίον οι Ισλαμιστές δεν έδωσαν ούτε ένα δολάριο, χρησιμοποιώντας πολεμικά αεροσκάφη που στοιχίζουν 200 εκατ. δολάρια το ένα.

Σημειώνεται ότι από τον Ιούνιο το κόστος για τις ΗΠΑ έφθασε το 1,1 δισ. δολάρια.

Αναφέρει ακόμη ότι ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους φέρεται να είχε δηλώσει μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ότι δεν θα χαραμίσει έναν αμερικανικό πύραυλο που στοιχίζει δύο εκατ. δολάρια για μια σκηνή που κοστίζει δέκα μόνο δολάρια προκειμένου να κτυπήσει μια καμήλα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Παλαιότερα άρθρα: