Δείτε πως είναι σήμερα το κοριτσάκι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004! (ΦΩΤΟ)

6444c2bfe88172901f26ef9670f74856_XL
Διαβάστε επίσης

Τι κάνει το κορίτσι που καθήλωσε με το σοβαρό, αθώο πρόσωπο και το έντονο βλέμμα τα δισεκατομμύρια τηλεθεατών της Τελετής Λήξης των Αγώνων της Αθήνας Ήταν μια από τις πιο έντονες και συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, πριν από δέκα χρόνια. Το μεγάλο φινάλε, που σήμανε τη λήξη των Αγώνων της 28ης Ολυμπιάδας, δόθηκε στις 29 Αυγούστου 2004 από ένα μικρό κορίτσι. Το έντονο βλέμμα της, η σοβαρότητα που καθρεφτιζόταν στο πρόσωπό της, πέρασε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της σπουδαιότητας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ένα παιδί δέκα ετών, ντυμένο στα άσπρα, χωρίς στολίδια, παρά μόνο με την αγνότητά της, φύσηξε κι έσβησε τη φλόγα που έκαιγε επί 15 μέρες στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ήταν η μικρή Φωτεινή, ένα από τα παιδιά που μεγάλωσαν με την φροντίδα των Παιδικών Χωριών SOS.

Δέκα χρόνια μετά την ημέρα εκείνη, ο σύλλογος Παιδικών Χωριών SOS μιλά για τη Φωτεινή και τη ζωή της από τότε. Η 20χρονη πλέον κοπέλα είναι φοιτήτρια Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, μιλά αγγλικά και γερμανικά και συνεχίζει να προσφέρει έργο στο σύλλογο που την βοήθησε όσο κανείς στη ζωή της.

fOM-1

Παλαιότερα άρθρα: