Δεκαεπτάχρονη είχε στο σαγόνι της όγκο με μέγεθος μπάλας ποδοσφαίρου!

jaw cancer
Διαβάστε επίσης

Στην τρυφερή ηλικία των 17 ετών η όμορφη Γκρέις από τη Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο, λόγω μια σπάνιας ασθένειας, που άλλαξε τις συνήθειές της, αλλά και την ίδια της την όψη.

ball1

Κι όμως, ένας όγκος στο μέγεθος μιας μπάλας ποδοσφαίρου ο οποίος αναπτύσσονταν σταδιακά στο στο σαγόνι της έφηβης τα τελευταία δέκα χρόνια, λίγο έλειψε να τις κοστίσει τη ζωή, ενώ παραμόρφωσε τελείως το πρόσωπό της.

ball2

Ο τεράστιος όγκος αναπτύχθηκε ακριβώς πάνω στο σαγόνι της κοπέλας και όπως έγινε γνωστό αποτελούνταν από κύτταρα τα οποία συνήθως σχηματίζουν το σμάλτο των δοντιών.

ball3

Αποτέλεσμα ήταν η ζωή της Γκρέις να μετατραπεί σε κόλαση, όχι μόνο εξαιτίας του αβάστακτου πόνου αλλά και λόγω των σκληρών σχολίων που συχνά δεχόταν, λόγω του τρομακτικού όγκου.

ball4

Η νεαρή μπορούσε να μιλάει και να τρώει, αλλά δεν μπορούσε να πάει στο σχολείο, ενώ παρά τις δεκάδες επισκέψεις που όλα αυτά τα χρόνια έκανε σε πολλούς ντόπιους γιατρούς, κανείς δεν κατάφερε να τη βοηθήσει.

ball5

Ωστόσο, γιατροί του φιλανθρωπικού πλωτού νοσοκομείου «Mercy Ships» έμαθαν για το πρόβλημά της χάρη σε έναν Χριστιανό ιερέα και θέλησαν να επαναφέρουν ξανά το χαμόγελο στο πρόσωπο της έφηβης, χειρουργώντας την αφιλοκερδώς.

Οι γιατροί αφαίρεσαν τον τεράστιο όγκο, μέρος του σαγονιού της, αλλά και πολλά δόντια. Ωστόσο, την προειδοποίησαν ότι αν ο όγκος μεγάλωνε λίγο παραπάνω, θα είχε αποβεί μοιραίος για εκείνη.

ball6

Έπειτα από την επέμβαση, η ζωή της Γκρέις άλλαξε τελείως και η έφηβη κάνει πια όνειρα για το μέλλον και απολαμβάνει το νέο της πρόσωπο, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς της, σε έξι μήνες θα μπορεί να αποκτήσει και νέα δόντια, που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την όψη της.

Πηγή: Mirror.co.uk

Παλαιότερα άρθρα: