Δεξιότατος: Η αυτοκαταστροφή, η ταπείνωση και ο εξευτελισμός της αριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ

aristera-syriza
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Νίκος Ζόμπολας

Η αριστερά στην Ελλάδα τόσες δεκαετίες είχε άλλοθι καλοκάγαθου, ταπεινού και συμπαθητικού εταίρου των πολιτικών δυνάμεων.

Δεν είχε κυβερνήσει επί της ουσίας ποτέ και έτσι έλεγε ότι ήθελε και έκανε ότι ήθελε.

Αν εξαιρέσω το ΠΑΣΟΚ που το έπαιξε για λίγο καιρό, αλλά έγινε σύντομα καθαρά κέντρο, και που ουδεμία σχέση είχε με την αριστερά, ίσα ίσα Πασοκοποίησε και τη ΝΔ.

Η αριστερά ουσιαστικά κυβέρνησε πρώτη φορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το παλιό ΚΚΕ εσωτερικού και λίγο αριστερό ΠΑΣΟΚ.

Ανέβηκε στην εξουσία με αισχρά ψέμματα, κενά ιδεώδη και φρούδες ελπίδες, λόγω της ταυτόχρονης μνημονιακής διακυβέρνησης των 2 «μεγάλων», ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ο κόσμος δεν ήθελε και δεν θέλει μνημόνια, είναι σαφές.

Μέσα σε 2 χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει απολέσει σχεδόν το σύνολο των δυνάμεων του, έχει προβάλλει και έχει «κάψει» τα ανύπαρκτα και ανίκανα αριστερά στελέχη του, έχει προσκυνήσει όλα τα καπιταλιστικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα και ακόμη παραπέρα και που μάλιστα είναι και ανίκανοι να τα διαχειριστούν λόγω μη εμπειρίας και γνώσεων.

Με λίγα λόγια αυτό-ταπεινώθηκαν όλοι οι αριστεροί μαζί τους και μάλιστα ξεφτιλίστηκαν στην κυριολεξία. Απέδειξαν μόνοι τους ότι αυτά που λένε δεν εφαρμόζονται και μάλιστα επιμένουν.

Για αυτό βλέπουμε και άνοδο στο ΚΚΕ, το μόνο καθαρά πλέον αριστερό, αντιμνημονιακό κόμμα, αλλά που πότε δεν θα κυβερνήσει και δεν ενοχλεί κανέναν επί της ουσίας.

Η αυτοκαταστροφή τους όμως, οδήγησε και στην καταστροφή της χώρας, χωρίς ιδιαίτερα πλέον περιθώρια αντίδρασης.
Τις όποιες ελπίδες είχαμε για έξοδο από τα μνημόνια τις κατέστρεψαν.

Πρέπει τώρα να τους αφήσουμε να τελειώσουν το έργο τους και να γίνει πλήρης αποτύπωση της καταστροφής μετά για να ξανά χτίσουμε πάνω στα ερείπια και στα συντρίμμια με κόπο από την αρχή. Με απογραφή καταστροφής. Όχι τώρα ακόμη, ακόμα πέφτουν τα χαλάσματα και δεν μπορείς να χτίσεις.

Να γίνει «δημιουργική» καταστροφή.

Ελπίζω να μην παρεξηγήσετε αυτά που λέω και να καταλάβετε το μακροπρόθεσμο νόημα.

Χωρίς αριστερά, χωρίς μνημόνια, μόνο με δεξιές κυβερνήσεις που θα μπορέσουν και ξέρουν να εφαρμόσουν αυτά που χρειαζόμαστε τώρα ως έθνος.

Παλαιότερα άρθρα: