Δεξιότατος: Σπιράλ «θανάτου» μνημονίων

4o_mnimonio
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Νίκος Ζόμπολας

Και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης έχουν δεσμευθεί για πλεόνασμα. Ο Μητσοτάκης λέει κιόλας ότι θα μειώσει λίγο τους φόρους με μείωση δαπανών (!) από το δημόσιο.

Δεν έχω καταλάβει πως θα το κάνει, αν δεν μειώσει συντάξεις και δεν κάνει απολύσεις, αλλά όλα αυτά είναι συγκοινωνούντα δοχεία και πολλές φορές έρχονται σε κόντρα.

Δηλαδή, το υψηλό πλεόνασμα του κράτους θα προέλθει από «αφαίρεση» πόρων από τον ιδιωτικό τομέα, είτε μέσω φορολογίας (μείωση επενδύσεων και αύξηση ανεργίας, άρα και μείωση κατανάλωσης και πάλι από την αρχή).

Η ανεργία σε τόσο υψηλά επίπεδα είναι τροχοπέδη όμως και στην λύση του ασφαλιστικού και στην αύξηση της κατανάλωσης, για αυτό και λέμε όλοι την μαγική λέξη «ανάπτυξη».

Ανάπτυξη όμως με τόσο υψηλή φορολογία δεν γίνεται.

Σπιράλ «θανάτου» ύφεσης και πτώχευσης.

Για κάθε 1% / ΑΕΠ πλεόνασμα, αφαιρείται 1% / ΑΕΠ τζίρου από τις επιχειρήσεις και άλλο τόσο σε επενδύσεις, άμεσες και δυνητικές συν την απώλεια 0,5% σε απώλεια άμεσων και έμμεσων φόρων κατανάλωσης.

Η ζημιά δηλαδή είναι πολλαπλάσια.

Επίσης, αφού κόπτονται τόσο πολύ για πλεόνασματα, γιατί δεν επικεντρώνονται μόνο στο «εμπορικό» που είναι και πιο ποιοτικό και δεν δημιουργεί βλάβη στην οικονομία;

Ο κόσμος είναι στα κάγκελα και οι πολιτικοί μας θέλουν να ρίξουν τα κάγκελα, χωρίς κόπο να μας τραυματίσουν κι εμάς.
Οι «αγανακτισμένοι» της πλατείας έχουν γίνει «αηδιασμένοι» και θέλουν πολιτική αλλαγή.

Η μεθεπόμενη κυβέρνηση θα είναι πολύ δεξιά και θα αφήσει εποχή.

Δικαιωματικά. Τα καταστρέψατε όλα, όλοι, ανεξαιρέτως.

Παλαιότερα άρθρα: