Δεν θα πιστεύετε πόσοι Ευρωπαίοι πολίτες έγιναν τζιχαντιστές

3d0ec817fc8563e555fb54aaea9d2461_XL
Διαβάστε επίσης

Η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, η Τσέχα Βέρα Γιούροβα σε μια συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, αποκαλύπτει την τρομακτική αλήθεια.

Περισσότεροι από 5.000 Ευρωπαίοι πολίτες, Γάλλοι στην πλειοψηφία τους έχουν φύγει για τη Συρία προκειμένου να ενταχθούν σε εξτρεμιστικές οργανώσεις και να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών εναντίον των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εμείς υπολογίζουμε ότι περίπου 5000 με 6000 πρόσωπα έχουν μεταβεί στη Συρία, περιλαμβανομένων 1.450 στη Γαλλία» διαβεβαίωσε η Γιούροβα που εξέφρασε παράλληλα τον φόβο ότι αυτοί οι αριθμοί «είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό υποτιμημένοι».

Προκειμένου να εμποδίσει αυτές τις αποχωρήσεις, η Ευρωπαία επίτροπος σκοπεύει να επικεντρωθεί «κυρίως στην πρόληψη (του φαινομένου) παρά στην καταστολή του» καθώς η τελευταία «φθάνει πάρα πολύ αργά», όπως επισήμανε.

«Για το 2015 έχουμε αποδεσμεύσει ένα ποσό ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να προτείνουμε μια εκπαίδευση και κατάρτιση στην χρήση στελεχών του σωφρονιστικού συστήματος και των αρχών δικαστικής επιτήρησης όπως επίσης στη χρήση Ευρωπαίων εισαγγελέων» διευκρίνισε η ίδια.

Παλαιότερα άρθρα: