Η δήλωση Μοσκοβισί για τη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές

mosco_mnhmonio
Διαβάστε επίσης

Ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός πως δανειστές και ελληνική κυβέρνηση κατάφεραν, τελικά, τα ξημερώματα να φτάσουν σε «συμφωνία», η οποία θα οδηγήσει στο staff level agreement.

«Πολύ θετική εξέλιξη για την Ελλάδα η συμφωνία στην Αθήνα. Τώρα χρειάζεται γρήγορη εφαρμογή ενόψει του Eurogroup και μια συννενόηση για το χρέος!», έγραψε ο Πιέρ Μοσκοβισί στο twitter.

Πέρα από το tweet, πάντως, ο Επίτροπος Οικονομικών έκανε και δήλωση για τη συμφωνία Ελλάδας – Θεσμών, στην οποία αναφέρει ότι «ανοίγει ο δρόμος για τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης» και τονίζει ότι τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης Μοσκοβισί:

«Η συμφωνία που επετεύχθη χθες βράδυ στην Αθήνα για το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, έπειτα από μήνες σύνθετων διαπραγματεύσεων. Αυτές οι νέες προσπάθειες που συμφωνήθηκαν από τις ελληνικές αρχές ανοίγουν το δρόμο για τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Η άμεση εφαρμογή αυτών των δεσμεύσεων θα επιτρέψει στο Eurogroup να υιοθετήσει αυτή τη συμφωνία στην επόμενη συνεδρίασή του.

Η δεύτερη αξιολόγηση είναι στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, καθώς δεν σημαίνει μόνο μεταρρυθμίσεις-κλειδιά για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας, αλλά διασφαλίζει και μια αξιόπιστη δημοσιονομική πορεία για τα επόμενα χρόνια, πέρα από το πρόγραμμα του ESM. Τώρα είναι η στιγμή, όλοι οι εταίροι να φτάσουν σε μια συνεννόηση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, τις επόμενες εβδομάδες.

Τώρα είναι η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα απ” αυτό το μακρύ και δύσκολο κεφάλαιο λιτότητας για τον ελληνικό λαό. Με αυτήν τη συμφωνία, πρέπει τώρα να γράψουμε μια νέα ιστορία σταθερότητας, απασχόλησης και ανάπτυξης για την Ελλάδα, αλλά και για το σύνολο της ευρωζώνης».

Παλαιότερα άρθρα: