Δημοσιογράφοι από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Τουρκίας στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

sxolichalkis
Διαβάστε επίσης

Δημοσιογράφοι από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Τουρκίας επισκέφθηκαν τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «Μειονοτικοί Πολίτες-Ισότιμοι Πολίτες».

Τους εκπροσώπους των ΜΜΕ καλωσόρισε ο ηγούμενος της Θεολογικής Σχολής, μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος, ο οποίος αναφέρθηκε στις προετοιμασίες που γίνονται για την μέρα που θα επαναλειτουργήσει κανονικά η σχολή (ανάπλαση εξωτερικού χώρου, ανακαίνιση κοιτώνων και αιθουσών διδασκαλίας, επανασχεδιασμός προγράμματος σπουδών). Παράλληλα, προετοιμάζεται η ψηφιοποίηση της πολύτιμης βιβλιοθήκης της Σχολής και η ανάρτηση της στο διαδίκτυο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αποσαφήνισε ότι δεν υπάρχει κάποιο νομικό κώλυμα για το άνοιγμα της Σχολής, αλλά ότι είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης.

Ο εκπρόσωπος Μειονοτικών Βακουφίων, Λάκης Βίγκας επισήμανε στους δημοσιογράφους ότι το θέμα της Χάλκης πρέπει να ιδωθεί σαν ζωτικό ζήτημα του ίδιου του Πατριαρχείου καθώς η επάνδρωση του προερχόταν από τους αποφοίτους της Σχολής.

Παλαιότερα άρθρα: