Διαγωνισμός θρησκείας μεταξύ του Πάπα και του Τραμπ

Ingresso_ai_Musei_Vaticani,_2004
Διαβάστε επίσης

Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του… Πάπα. Ο ιδιαιτέρως εκδηλωτικός αμερικανός υποψήφιος για το χρίσμα στις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν φέτος τον Νοέμβριο, φάνηκε να ενοχλήθηκε από τα λεγόμενα του Πάπα για το σχέδιο του να χτίσει τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό για να μην εισέρχονται παράνομα οι μετανάστες.

Συγκεκριμένα ο Πάπας χαρακτήρισε το σχέδιο του Τραμπ «μη χριστιανικό». Όμως το σχόλιο αυτό βρήκε έτοιμο το επικοινωνιακό επιτελείο του υποψηφίου για το χρίσμα που του απάντησε: «Η πόλη του Βατικανού, η Καθολική εκκλησία δεν αποτελούν ένα ανεξάρτητο κράτος 110 στρεμμάτων, περιστοιχισμένο από τείχη;»

«Εξαιρετικά σχόλια από τον Πάπα — ειδικά αν λάβουμε υπόψη πως η πόλη του Βατικανού περιβάλλεται 100% από τεράστια τείχη», έγραψε στο twitter ο υπεύθυνος για τα κοινωνικά δίκτυα στην εκστρατεία του Ντόναλτ Τραμπ.
Οι ανταλλαγές μηνυμάτων συνεχίστηκαν με τον Τραμπ να επιτίθεται και πάλι στον Πάπα λέγοντας ότι «κανένας θρησκευτικός ηγέτης θα έπρεπε να είχε το δικαίωμα να αμφισβητεί την πίστη ενός άλλου ανθρώπου» ενώ αποκάλεσε και τα σχόλια του Πάπα «αηδιαστικά».

Εν τω μεταξύ πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν στα κοινωνικά δίκτυα το θέμα και ανέβασαν και φωτογραφίες σχετικά με την ύπαρξη των τειχών στην «ιερή πόλη».

Φαίνεται λοιπόν πως οι απόψεις του εν λόγω πολιτικού αρχίζουν να ξεπερνούν τα σύνορα της Αμερικής και να επηρεάζουν και αυτά της Ευρώπης.

Με πληροφορίες από το BBC

Παλαιότερα άρθρα: