Διαμαρτυρία Εργαζομένων του ΟΣΕ στο Υπ. Μεταφορών

ose_kinhtop
Διαβάστε επίσης

Στο Χολαργό από το πρωί βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ και συνδικαλιστές από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών οι οποίοι αντιδρούν στην αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Με κρεμασμένα πανό οι εργαζόμενοι ζητούν να μην γίνει «εκποίηση του Εθνικού πλούτου» και φυσικά των Ελληνικών σιδηροδρόμων, ενώ η διαμαρτυρία τους έγκειται και στο γεγονός ότι «ο υπουργός αποφεύγει συστηματικά να τους συναντήσει».

Οι εργαζόμενοι  αντιδρούν στην «επιβαλλόμενη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων συνολικά στον Σιδηρόδρομο και ιδιαίτερα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά τη δεσμευτική προσφορά που κατέθεσαν οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι (TRENITALIA)» και στη μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.
«Έχουμε συνεχιζόμενες απεργίες από τα σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και από την Ομοσπονδία και διαμαρτυρόμαστε για την αδιαφορία του υπουργείου και για το ότι η κατάσταση οδηγήθηκε εδώ με ευθύνη δική τους. Εάν μπορέσουμε θα δούμε τον υπουργό, ο οποίος μας αποφεύγει. Μας είδε μια φορά πριν από 14 μήνες και από τότε αποφεύγει συστηματικά να μας συναντά παρότι του έχουμε ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση. Την Πέμπτη πιθανότατα θα οριστικοποιηθεί η ιδιωτικοποίηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ», είπε ο Παναγιώτης Παρασκευόπουλος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
Παλαιότερα άρθρα: