«Διώξτε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ»

turkey erdogan
Διαβάστε επίσης

Μεγάλη συζήτηση άνοιξε στο διαδίκτυο μετά το πρόσφατο περιστατικό με την τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο, στον απόηχο της αδικαιολόγητης κατάρριψης του ρωσικού Su-24 από τα τουρκικά F16, σε συριακό έδαφος.
Αναγνώστες και σχολιαστές των δυτικών μέσων ενημέρωσης κατακεραυνώνουν τις δυτικές κυβερνήσεις, χαρακτηρίζοντάς τις «άνανδρες και δειλές» ενώ τις κατηγορούν πως εθελοτυφλούν μπροστά στις σκανδαλώδεις προκλήσεις της Αγκυρας.

Αναγνώστες του βρετανικού Independent και της αμερικανικής Wall Street Journal τονίζουν την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία στο Αιγαίο , ενέργεια που καθιστά παράλογη την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ. Πολλοί επίσης σχολιάζουν πως «είναι ντροπή για τις ΗΠΑ να στέλνει αμερικανούς πεζοναύτες για να προστατεύσουν τους τρομοκράτες της “Ισλαμικής Δημοκρατίας”» και πως θα έπρεπε ήδη να έχουν «πετάξει την Τουρκία έξω από το ΝΑΤΟ».

Τηλεθεατές των αμερικανικών τηλεοπτικών σταθμών Fox News και CNBC σχολιάζουν πως η Τουρκία παίζει «ρώσικη ρουλέτα» και θα έπερεπε η διεθνής κοινότητα να την αφοπλίσει πριν βρεθεί η ανθρωπότητα αντιμέτωπη με πιο επικίνδυνες καταστάσεις, ενώ τονίζουν πως τους εκπλήσσει η στάση που κρατά το ΝΑΤΟ απέναντι στην αυξανόμενη ένταση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.

πηγή: Η Ρωσία Τώρα

Παλαιότερα άρθρα: