Το ΔΝΤ ζητά να λυθεί το ζήτημα του χρέους

dnt_persina_ksuna_stafulia
Διαβάστε επίσης

Το μακρόχρονο ζήτημα του ελληνικού χρέους έχει τεθεί ξανά στο τραπέζι, αυτή τη φορά από το ΔΝΤ που ζήτησε το θέμα της βιωσιμότητας να επιλυθεί, για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Την Πέμπτη ο William Murray εκ μέρους του Ταμείου δήλωσε ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, αν δεν υπάρχει «αξιόπιστη στρατηγική για τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας».

Ο κ. Murray επιβεβαίωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση των G7 αυτή την εβδομάδα στο Μπάρι της Ιταλίας και ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Κίνα.

Ερωτηθείς συζητήσεις αναφορικά με το χρέος της Ελλάδας, είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία. «Οι συζητήσεις σχετικά με την πλευρά του χρέους της εξίσωσης έχουν μόλις αρχίσει, έτσι είναι πολύ νωρίς [...] Η θέση μας δεν έχει αλλάξει.»

Όσον αφορά τη δεύτερη ανασκόπηση του προγράμματος της Ελλάδας, είπε ότι «τίποτα δεν άλλαξε σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα» και επανέλαβε ότι μια τεχνική συμφωνία σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις πρέπει να συμβαδίζει με μια αξιόπιστη στρατηγική για την αειφορία του χρέους.

Παλαιότερα άρθρα: