Δούρου: «Τι μας ζητάνε; Να κάνουμε προσλήψεις;… Εγώ δε δεσμεύτηκα για τίποτα.»

dourou desmeysh
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δήμήτρης Κατσαρός

Η περιφεριάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, απάντησε με έντονο τρόπο «Εγώ δεν δεσμεύτηκα για τίποτα και σε κανέναν» σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που την κατηγόρησε ότι δεν προσέλαβε τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ ενέκρινε νέα σύμβαση με ιδιωτική εταιρία.

Η περιφερειάρχης μίλησε στον ΑΝΤ1 για το θέμα και χαρακτήρισε κατασκευασμένο το εν λόγω δημοσίευμα, ενώ προσέθεσε ότι δεν είναι τυχαίο ότι αυτό συνέπεσε με τις πλημμύρες στην Αττική και τον ντόρο που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Παράλληλα με την αντίδρασή της για το δημοσίευμα δήλωσε: «τι μού ζητάνε να κάνω προσλήψεις; να προσλάβω στην περιφέρεια τις καθαρίστριες; αυτό θα ευτέλιζε τον αγώνα τους τον οποίο εξακολουθώ να στηρίζω ολόψυχα και ζητώ τη δικαίωσή τους… εγώ δεν δεσμεύτηκα προεκλογικά ότι θα κάνω προσλήψεις. Δεν περιμένω καλύτερη αντιμετώπιση από ανθρώπους που έχουν κάνει σημαία την παραπληροφόρηση».

Η Ρένα Δούρου ίσως απάντησε με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσε σε ένα δημοσίευμα που όντως φαινόταν ως μια προσπάθεια προβοκάτσιας απέναντί της. Η περιφερειάρχης, δεν είχε δεσμευτεί για προσλήψεις, από την άλλη, η κίνηση του να προσλάβει τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών θα ήταν κίνηση ακραίου λαϊκισμού. Μια ένδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ για να «τα δώσει όλα στο λαό», κουλτούρα που είδαμε να αναπτύσσεται και να στεριώνει στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης και να συνδέεται βαθιά με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

Η Ρένα Δούρου, από τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ με το πιο λαϊκό προφίλ, δήλωσε καθαρά ότι δεν θα ακολουθήσει τέτοιες πρακτικές. Την ίδια στιγμή όμως μας άφησε με την απόρροια για το αν η ανάγκες της περιφέρειας σε προσωπικό καθαρισμού καλύπτονται από ιδιωτική εταιρία παροχής προσωπικού. Είναι γνωστό ότι οι εταιρίες ενοικίασης εργαζομένων προσφέρουν εργασία με εξαιρετικά ευέλικτους και επισφαλείς όρους. Η σοβαρή συζήτηση λοιπόν θα ήταν για το αν και κατά πόσο το προφίλ που ο ΣΥΡΙΖΑ χτίζει σαν αξιωματική αντιπολίτευση στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Σαμαρά συνάδει με τέτοιες πρακτικές. Την ευκαιρία άρπαξε πριν από λίγο ο Άδωνης Γεωργιάδης ο οποίος δήλωσε «βγαίνω από τη ρούχα μου… πρόκειται για δούλεμα χοντρό, η περιφερειάρχης όχι μόνο δεν ακύρωσε το διαγωνισμό του Σγουρού για την πρόσληψη ιδιωτικού συνεργείου για τον καθαρισμό των κτιρίων της περιφέρειας, αλλά τον συνέχισε και τον κατακύρωσε κιόλας». Σε αυτό θα πρέπει η περιφερειάρχης να απαντήσει.

Παλαιότερα άρθρα: