Γ. Δραγασάκης: Άστοχη κάθε συζήτηση για 4ο μνημόνιο

dragasakis
Διαβάστε επίσης

Άστοχη, κακόβουλη και εν δυνάμει επικίνδυνη χαρακτήρισε την συζήτηση για νέο Μνημόνιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας σε συνέδριο του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, τονίζοντας πως η Ελλάδα ούτε χρειάζεται ούτε μπορεί να αντέξει 4ο Μνημόνιο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποκάλεσε κορυφαία εθνική προτεραιότητα τον τερματισμό της ειδικής επιτροπείας και σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας ως το Eurogroup της 7ης Απριλίου, ώστε να απομείνουν
- η συμφωνία για το ύψος πλεονασμάτων μετά το 2018,
- η συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους και
- η αποσαφήνιση του ρόλου του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε πως δεν καθυστερεί η Αθήνα την αξιολόγηση. Πρόσθεσε όμως ότι παραμένουν στο τραπέζι παράλογες απαιτήσεις που η κυβέρνηση ελπίζει ότι στο τέλος θα αποσυρθούν.

Έστειλε μάλιστα μήνυμα στην αντιπολίτευση, καλώντας την να πάρει ξεκάθαρη θέση, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για Πόντιους Πιλάτους ή ουδέτερους σχολιαστές.

Ο Γ. Δραγασάκης, αντέκρουσε την κατηγορία ότι η Ελλάδα παραμένει σε καθεστώς Μνημονίου επειδή δεν εφαρμόστηκαν οι μεταρρυθμίσεις, λέγοντας ότι την αιτία πρέπει να την αναζητήσουμε στα ίδια τα Μνημόνια στο περιεχόμενό τους αντιλήψεις που τα διέπουν.

Εκτίμησε ότι η Ελλάδα έχει παγιδευτεί σε ένα αλληλοτροφοδοτούμενο υφεσιακό σπιράλ, τόσο λόγω της αβεβαιότητας όσο και λόγω του χαμηλού επιπέδου θεσμών της χώρας.

Είπε ακόμα ότι η διέξοδος από αυτή την πολλαπλή κρίση δεν μπορεί να γίνει με νεοφιλελεύθερα κλισέ και όρους λιτότητας αλλά με ένα συνολικό σχέδιο που θα στοχεύει σε κοινωνική Δικαιοσύνη.

Παλαιότερα άρθρα: