Δράμα: Επένδυση 8 εκατ.ευρώ από την Wonderplant

αρχείο λήψης (30)
Διαβάστε επίσης

Στην υλοποίηση ενός νέου επενδυτικού προγράμματος ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, προχωράει η Wonderplant A.E., με σκοπό την επέκταση κατά 40% της επιφάνειας των 120.000 τ.μ., στην οποία καλλιεργείται τομάτα με τη μέθοδο της υδροπονίας, εντός υαλόφρακτων θερμοκηπίων, στην Πετρούσα Δράμας.

Όπως ανέφερε με δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος και μέτοχος της Wonderplant κ. Θέμης Μακρής, η επέκταση της καλλιεργούμενης έκτασης εκτιμάται ότι θα αυξήσει τις παραγόμενες ποσότητες από τις 7.000 tn/έτος, στις 10.000 tn. . Με την αύξηση της παραγωγής η εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στην αυξημένη ζήτηση που εκδηλώνεται στην εγχώρια αγορά, κυρίως κατά τις περιόδους της υψηλής τουριστικής κίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Wondeplant πρωτολειτούργησε στα τέλη του 2011 και είναι το δημιούργημα επιχειρηματιών που επί πολλά χρόνια έχουν συνεργαστεί στον κλάδο των τροφίμων. Συγκεκριμένα την εταιρεία δημιούργησαν οι Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Chipita), Σταύρος Νένδος (Select Αρτοσκευάσματα), Aχιλλέας Φώλιας (από τους ιδρυτές της Goody’s), Μιχάλης Αραμπατζής (Ελληνική Ζύμη) και Θεμιστοκλής Μακρής. Από τους εταίρους της Wonderplant κανείς δεν κατέχει πλειοψηφικό μετοχικό μερίδιο και το ποσοστό του 14% που πέρασε το 2016 στην Chipita, ελεγχόταν και προηγουμένως από τον κ. Θεοδωρόπουλο.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε