Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ

To KEELpNO enhmerwnei gia Empola
Διαβάστε επίσης

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις θα παρέχει τo Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέσω του νέου προγράμματος «Μετρήσεις Ζωής» , που υλοποιείται από την εταιρία Novartis Hellas.

Οι γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ θα πραγματοποιούν σπιρομέτρηση, οφθαλμολογικούς ελέγχους, μέτρηση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, HbAlc και έλεγχο αρτηριακής πίεσης δωρεάν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητή Χειρουργικής Αθανάσιο Γιαννόπουλο, το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης και τακτικής διεξαγωγής διαγνωστικών εξετάσεων, προσφέροντας δωρεάν ελέγχους στους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στο σύστημα υγείας.

Στο νομό Φθιώτιδας το πρόγραμμα έχει ήδη αρχίσει από τις Σεπτεμβρίου, με πρώτο σταθμό τη Λαμία, όπου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν εξετάσεις στον χώρο του Γ” ΚΑΠΗ και θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο. Εκτός του συγκεκριμένου Νομού, το πρόγραμμα των επόμενων δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων «Μετρήσεις Ζωής» περιλαμβάνει την Κοζάνη, το Ηράκλειο Κρήτης, τον Πύργο, τις Σέρρες, την Αθήνα, καθώς και το Δήμο Αιγάλεω.

Παλαιότερα άρθρα: