Δύο δράκοι του Game of Thrones δίνουν όνομα σε 2 μυρμήγκια

myrm
Διαβάστε επίσης

Πρόσφατα εντοπίστηκαν στην Παπούα Νέα Γουινέα δύο άγνωστα μέχρι σήμερα είδη μυρμηγκιών. Πρόκειται για δύο εντυπωσιακά σε χαρακτηριστικά μυρμήγκια που ανήκουν στην οικογένεια Pheidole. Τα δύο μυρμήγκια διαθέτουν ένα υπερμέγεθες κεφάλι και το σώμα τους είναι εξοπλισμένο με πολλές αγκυλωτές ακίδες. Αρχικά οι ειδικοί θεώρησαν ότι τα ανατομικά χαρακτηριστικά των δύο ειδών αναπτύχθηκαν και χρησιμοποιούνται ως αμυντικοί μηχανισμοί απέναντι σε αντιπάλους και θηρευτές.

Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Ελι Σαρνάτ του Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Οκινάουα ανακάλυψε ότι κάτω από τις ακίδες υπάρχει ένα ασυνήθιστο σετ μυών. Σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS ONE» οι ερευνητές εκτιμούν ότι τόσο οι ακίδες όσο και οι έξτρα μύες λειτουργούν υποστηρικτικά στο μεγάλο και δυνατό κεφάλι του μυρμηγκιού το οποίο χρησιμοποιεί για να μεταφέρει βαριά φορτία ή ως εργαλείο απόκτησης τροφής. Τα μυρμήγκια αυτά μπορούν να χτυπήσουν με το κεφάλι τους καρπούς για να ανοίξουν.

Οι ερευνητές εντυπωσιασμένοι από την εικόνα και τις δυνατότητες των δύο μυρμηγκιών αποφάσισαν να τους δώσουν τα ονόματα δύο δράκων του Game of Thrones, του Drogo και του Viseron, και έτσι βαφτίστηκαν Pheidole drogon και Pheidole viserion.

Παλαιότερα άρθρα: