Δύο νεκροί από την πυρκαγιά στο κέντρο προσφύγων στη Μόρια στη Λέσβο

hotspot_moria
Διαβάστε επίσης

Τραγικός είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε σε σκηνή στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη από γκαζάκι με το οποίο μαγείρευε μία 66χρονη.

Η 66χρονη βρέθηκε απανθρακωμένη από τους πυροσβέστες, ενώ νεκρό βρέθηκε και το 6χρονο εγγονάκι της. Στην ίδια σκηνή της οικογένειας έμενε η 25χρονη μητέρα του 6χρονου, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως και το δεύτερο παιδί της, ηλικίας 4 ετών. Η 25χρονη, όπως και το 4χρονο παιδί είναι βαριά τραυματισμένοι και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους στην Αθήνα με C-130 με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να τους κρατήσουν στη ζωή.

Στο άκουσμα της έκρηξης ομάδες μεταναστών ξεσηκώθηκαν και ξεκίνησαν επεισόδια. Στο σημείο έφτασαν άνδρες των ΜΑΤ αλλά τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο. Φωτιές, συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικούς και μετανάστες, καταστροφές στον καταυλισμό μαίνονταν μέχρι αργά το βράδυ. Τα επεισόδια έγιναν πιο άγρια όταν έγινε γνωστό στον καταυλισμό ότι η έκρηξη προκάλεσε νεκρούς. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν αρκετοί τραυματισμοί.

Παλαιότερα άρθρα: