Δύο νεκροί παλαιστίνιοι από πυρά Ισραηλινών

sweden palaistini
Διαβάστε επίσης

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη, μεταξύ των οποίων και έναν που φέρεται ότι επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον τους, καθώς η ένταση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη συνεχίζεται για τέταρτο μήνα.

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης ανακοίνωσε ότι ένας νεαρός 21 ετών σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης μεταξύ στρατιωτών και διαδηλωτών στην πόλη Μπέιτ Τζάλα, κοντά στη Βηθλεέμ.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον «ταραχοποιών που εκτόξευαν βόμβες μολότοφ και πέτρες».

Σε άλλο επεισόδιο, στη Χεβρώνα, ισραηλινοί πυροβόλησαν παλαιστίνιο που επιχείρησε να μαχαιρώσει στρατιώτη, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του στρατού.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το θύμα ήταν 17 ετών και ότι άλλος ένας παλαιστίνιος σκοτώθηκε από στρατιώτες στην ίδια πόλη. Ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί στη Χεβρώνα είναι δύο.

Από την 1η Οκτωβρίου έχουν σκοτωθεί από Παλαιστίνιους -σε επιθέσεις με μαχαίρια, πυροβολισμούς και αυτοκίνητα- 24 ισραηλινοί και ένας αμερικανός.

Το ίδιο διάστημα, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ή ένοπλοι πολίτες έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 141 Παλαιστίνιους, εκ των οποίων οι 90 φέρονται ότι ήταν δράστες επιθέσεων.

Νωρίτερα είχε ασκηθεί δίωξη εις βάρος τεσσάρων ισραηλινών (μεταξύ των οποίων ένας στρατιώτης και ένας δεσμοφύλακας), για τον θάνατο ενός πολίτη από την Ερυθραία, τον οποίο πέρασαν κατά λάθος για ένοπλο σε επίθεση στην πόλη Μπερσέμπα, στις 18 Οκτωβρίου.

Το Βήμα

Παλαιότερα άρθρα: