Έφτασε στο Αμβούργο ο Τραμπ για τη σύνοδο των G20

Trump and First Lady Melania board Air Force One for travel to Poland and Germany from Joint Base Andrews, Maryland
Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στο Αμβούργο, όπου αύριο και το Σάββατο θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G20, της ομάδας των 20 πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών. Ο Αμερικανός πρόεδρος κινδυνεύει να βρεθεί απομονωμένος με αφορμή την πολιτική του για το κλίμα αλλά και να γίνει στόχος των αντικαπιταλιστών διαδηλωτών που απειλούν να διαταράξουν τη σύνοδο αυτή.

Ο Τραμπ, ο οποίος κατέβηκε από το προεδρικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Χέλμουτ Σμιτ μαζί με τη σύζυγό του Μελάνια, βρίσκεται αντιμέτωπος με τους άλλους ηγέτες των μεγάλων οικονομιών αφού αποφάσισε τον περασμένο μήνα να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στο περιθώριο της συνόδου, θα συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η εμπορική πολιτική του είναι άλλο ένα θέμα που θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνόδου.

Από την πλευρά τους, οι διαδηλωτές υποδέχονται τον Αμερικανό πρόεδρο και τους άλλους ηγέτες με το σύνθημα «Καλώς ήλθατε στην κόλαση».

Οι εργασίες της συνόδου θα ξεκινήσουν επισήμως αύριο και το κοινό ανακοινωθέν των ηγετών σχετικά με τα θέματα στα οποία θα καταφέρουν να συμφωνήσουν θα δοθεί στη δημοσιότητα το απόγευμα του Σαββάτου.

Παλαιότερα άρθρα: