Εισαγγελική Παρέμβαση για το στρατόπεδο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα (ΒΙΝΤΕΟ)

amygdaleza_2
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Η εκτελεστική εξουσία αναλαμβάνει επί τέλους δράση για το ζήτημα των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Οι αλλεπάλληλες καταγγελίες για τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, μία από τις χειρότερες περιπτώσεις των πολυάριθμων στρατοπέδων συγκέντρωσης, προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας.

Ο Ηλίας Ζαγοραίος, εισαγγελέας πρωτοδικών, ανέλαβε τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών στο εν λόγω στρατόπεδο. Υπενθυμίζεται ότι η αντίδραση του υπουργού κ Πανούση στο θέαμα των χώρων και των συνθηκών κράτησης ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη, με αναφορές για «ντροπή» την οποία αισθάνθηκε αλλά και την ανάγκη να ζητήσει σε αυτούς τους ανθρώπους «συγνώμη εκ μέρους του ελληνικού λαού».

Φυσικά αυτά συμβαίνουν μετά την αλλαγή της κυβέρνησης αλλά και αφού δημιουργήθηκε μείζον ζήτημα από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ και κινηματικές δράσεις για το τι συμβαίνει εκεί. Δύο εξεγέρσεις, μία αυτοκτονία, επίσκεψη του υπουργού με συνοδεία βουλευτών και άλλων μελών κινηματικών οργανώσεων, έχουν προηγηθεί της εισαγγελικής παρέμβασης που γνωστοποιείται σήμερα. Αυτό ως ένα μικρό σχόλιο για τη διάκριση των εξουσιών για την οποία διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πολλοί βουλευτές τις τελευταίες μέρες σχετικά με άλλα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Βίντεο του propaganda.gr από την επίσκεψη του υπουργού στην Αμυγδαλέζα:

Παλαιότερα άρθρα: