Εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής! Κράτος ώρα 0

vouli
Διαβάστε επίσης

Σταχυολογεί ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Είναι η πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης που γίνεται ένα τέτοιο περιστατικό και μάλιστα από ομάδα αναρχικών. Μόνο μια φορά ακόμη υπήρξε εισβολή αλλά από εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν στην πλατεία Συντάγματος.

Πάντως, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι αντιεξουσιαστές έφτασαν συντεταγμένα και ανενόχλητοι μπήκαν στο προαύλιο της Βουλής με τους αστυνομικούς να είναι αιφνιδιασμένοι και να μην ξέρουν πώς να αντιδράσουν. Μάλιστα, αστυνομικές πηγές έλεγαν ότι τις τελευταίες ημέρες δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν σε τέτοιες περιπτώσεις και ζητούσαν οδηγίες για το πώς μπορούν να αντιμετωπίζουν τέτοια περιστατικά με καταλήψεις. Αλλωστε, τον τελευταίο καιρό υπήρχαν φόβοι για καταλήψεις κι άλλων δημόσιων κτιρίων, κάτι που έγινε με τη Νομική, με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, με το ΑΠΘ αλλά και με δημαρχεία. Οι αντιεξουσιαστές είχαν προειδοποιήσει ότι θα υπήρχε κύμα καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αστυνομικούς να εκφράζουν φόβους ότι η «χαλαρή» αντιμετώπιση του φαινομένου θα ξέφευγε από τα όρια. Το ίδιο έγινε στη Νομική όπου οι αναρχικοί κατέστρεψαν και λεηλάτησαν τα πάντα ενώ φόβος υπάρχει για το ιστορικό κτίριο της Πρυτανείας όπου αν και ζητείται η συνδρομή της Αστυνομίας η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν δίνει εντολή.

Εγιναν είκοσι προσαγωγές από τις αστυνομικές δυνάμεις από αυτήν την ομάδα των αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής, οι οποίοι με συνθήματα και πανό, ζητούσαν την απελευθέρωση του Σ. Ξηρού για λόγους υγείας, την κατάργηση του λεγόμενου «τρομονόμου» και των φυλακών τύπου Γ.

«Προκλητική και ακατανόητη» χαρακτήρισε τη σημερινή ενέργεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Σειρά τέτοιων ενεργειών δίνουν επιχειρήματα σε όσους δεν θέλουν τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Η εισβολή αυτή λειτουργεί σε βάρος της απόφασης της κυβέρνησης να ξηλωθούν τα κάγκελα της ντροπής από τον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου. Απόφαση στην οποία θα επιμείνουμε», τόνισε και συμπλήρωσε: «Η κυβέρνηση ήδη από τις προγραμματικές τις δηλώσεις είχε εξαγγείλει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Το νομοσχέδιο οδεύει άμεσα προς ψήφιση. Ποιους λοιπόν ευνοεί μια τέτοιου είδους ενέργεια;».

Πηγή: Ημερησία

Παλαιότερα άρθρα: