Εκδίδονται στην Κύπρο δυο συνεργάτες του Βγενόπουλου

laiki
Διαβάστε επίσης

Την έκδοση στην Κύπρο για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας, δυο εκ των συνεργατών του επιχειρηματία και προέδρου της MIG, Ανδρέα Βγενόπουλου, αποφάσισε πριν από λίγο με βούλευμά του που εκδόθηκε με ομόφωνη κρίση των τριών δικαστικών λειτουργών, το Συμβούλιο Εφετών. Η απόφαση ουσιαστικά σημαίνει πως οι δυο κατηγορούμενοι θα πρέπει να εκδοθούν στη Λευκωσία για να δικαστούν, αλλά θεωρείται δεδομένο πως θα υποβληθεί έφεση κατά της απόφασης εκ μέρους των ενδιαφερομένων και η υπόθεση θα οδηγηθεί για οριστική κρίση στον Άρειο Πάγο. Η υποβολή έφεσης κατά της απόφασης σημαίνει επίσης πως οι δυο κατηγορούμενοι δεν θα συλληφθούν βάσει των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης που εκκρεμούν σε βάρος τους αλλά θα ισχύει μέχρι τελικής κρίσης από τον Άρειο Πάγο, ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου τους από τη χώρα.

Για τη Λαϊκή

Πρόκειται για τους κ.κ Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο, οι οποίοι κατηγορούνται μαζί με άλλους από τις κυπριακές Αρχές για χειραγώγηση της αγοράς, συνωμοσία προς καταδολίευση, παρουσίαση ψευδών στοιχείων και τήρηση ψευδών λογαριασμών και απόκρυψη της απομείωσης της υπεραξίας της τράπεζας. Ο κ. Μπουλούτας ήταν πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας, ενώ ο κ. Φόρος διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Λαϊκής.

Οι δύο συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου, που κατηγορούνται για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο, είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο Εφετών, μετά από τα ευρωπαϊκά εντάλματα για τη σύλληψή τους που είχαν φτάσει στην Ελλάδα, το Συμβούλιο έκρινε πως υπάρχουν λόγοι έκδοσης στην Κύπρο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Ο Βγενόπουλος

Την περασμένη εβδομάδα που συζητήθηκε η υπόθεση στο Εφετείο, ως δικηγόρος των δυο εμφανίστηκε ο ίδιος ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος. Στο εφετείο μάλιστα είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες εργαζόμενοι του ομίλου Υγεία, Vivartia, Attica Group κλπ για να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στο πρόσωπο του προέδρου του ομίλου MIG.

Σε δηλώσεις του ο επιχειρηματίας είχε πει πως αν και υπάρχει ανησυχία για παρεμβάσεις υπέρ των Κυπριακών αρχών ο ίδιος δεν συμμερίζεται αυτή την ανησυχία καθώς, όπως είπε, η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της αποκαλύπτοντας όλη την αλήθεια. Μάλιστα , ο κ. Βγενόπουλος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που είχαν έρθει με πούλμαν στα δικαστήρια λέγοντας ότι από την MIG ζουν 30.000 οικογένειες.

Παλαιότερα άρθρα: