Εκκένωση του Πειραιά πριν το Πάσχα

prosfyges_peiraias
Διαβάστε επίσης

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι πλέον η εκκένωση της Ειδομένης και του Πειραιά και η μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής υπό τον Πρωθυπουργό.

Ο χρονικός ορίζοντας για την αποσυμφόρηση του λιμανιού του Πειραιά είναι το Πάσχα, αφού η κυβέρνηση θέλει να προλάβει να αλλάξει η εικόνα πριν από το μεγάλο κύμα αφίξεων τουριστών.

Σύμφωνα με πηγές, η διαδικασία αποσυμφόρησης στον Πειραιά θα είναι εντατική και πιεστική, χωρίς αυτό να σημαίνει τη χρήση βίας. Στόχος θα είναι να πειστούν οι άνθρωποι ότι θα πρέπει να μετακινηθούν από τις άτυπες δομές και να εμπιστευθούν την ελληνική πολιτεία.

Σοβαρός προβληματισμός στην κυβέρνηση μετά τα απανωτά κρούσματα βίας σε hotspots και καταυλισμούς προσφύγων. Μάλιστα, στην κυβέρνηση υπάρχουν σκέψεις, ώστε η αστυνομία να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στο θέμα της φύλαξης και της τήρησης των μέτρων τάξης στους καταυλισμούς, χωρίς όμως να γίνει εκτεταμένη χρήση βίας από τις Αρχές.

Πηγή: iefimerida.gr

Παλαιότερα άρθρα: