Εξαγγελίες με άρωμα εκλογών

ekloges
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κασσιανός Τζέλης

Μέσα στο φθινόπωρο θα δημοπρατηθούν η ανάπλαση του Φαλήρου και η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή στη ΝΕΡΙΤ, ο γενικός γραμματέας Στράτος Σιμόπουλος.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάπλαση του Φαλήρου, ένα έργο από το οποίο χάθηκαν τα δεσμευμένα κονδύλια του ΕΣΠΑ λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και καθυστερήσεων δυο ετών στην προκήρυξη του έργου.

Τώρα, η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από το νέο ΣΕΣ και από πόρους της Περιφέρειας, σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο ο οποίος εκτίμησε ότι ο διαγωνισμός θα έχει ολοκληρωθεί ως τον Μάιο και έπειτα θα χρειαστούν τρία χρόνια για να κατασκευαστεί το έργο.

Αυτό περιλαμβάνει την δημιουργία πάρκου στο Φαληρικό Μέτωπο καθώς και τη μετατόπιση και υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος. Περιλαμβάνονται ακόμη αντιπλημμυρικά και λιμενικά έργα. Ο συνολικός προυπολογισμός αγγίζει τα 260 εκατ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση του, η Αθήνα θα αποκτήσει μέτωπο στη Θάλασσα με τον αστικό ιστό να ενώνεται με τη παραλία μέσω δυο εγκάρσιων και πέντε κάθετων μονοπατιών.

Μέσα στο φθινόπωρο θα προκηρυχθεί και η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου ενώ προγραμματίζεται και η γραμμή 4 του Μετρό.

Πάντως, από πολλές πλευρές εκφράζονται ιδιαίτερες επιφυλάξεις ενώ γίνεται λόγο για «προεκλογικές εξαγγελίες και καλλιέργεια κλίματος ανάπτυξης». Ωστόσο σημειώνουν ότι οι χρηματοδοτήσεις των έργων δεν είναι απολύτως εξασφαλισμένες και για αυτό τα έργα συνεχώς ανακοινώνονται χωρίς να δημοπρατούνται ενώ μάλιστα υπάρχουν έτοιμες μελέτες.

Παλαιότερα άρθρα: