Έξαλλος ο Γιούνκερ στο Ευρωκοινοβούλιο – Είστε γελοίοι [βίντεο]

junker-parliament
Διαβάστε επίσης

Εκτός εαυτού βρέθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου λήγει η προεδρία της Μάλτας, χαρακτηρίζοντας γελοία τα μέλη του.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προέβη στους πρωτάκουστους χαρακτηρισμούς προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το γεγονός ότι ελάχιστα από αυτά αποφάσισαν το πρωί της Τρίτης να παραστούν στην ολομέλεια για τον απολογισμό της μαλτέζικης προεδρίας.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα το πρωί είναι γελοίο, αυτό το Κοινοβούλιο είναι γελοίο» σημείωσε ο κ. Γιούνκερ κάνοντας λόγο για έλλειψη έλλειψη σεβασμού προς τις προεδρίες των μικρών χωρών. «Αν ήταν εδώ η κ. Μέρκελ ή ο κ. Μακρόν το Κοινοβούλιο θα ήταν γεμάτο» σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να ξαναπαρευρεθεί σε τέτοια «άδεια» συνεδρίαση. Παραταύτα, ο πρόεδρος της Κομισιόν επαίνεσε την μαλτέζικη προεδρία, ενώ δεν διάβασε τελικά το απολογιστικό του εξαμήνου κείμενο που είχε ετοιμάσει.

Η στάση του κ. Γιούνκερ ενόχλησε τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι που προσπάθησε εις μάτην να τον ανακαλέσει στην τάξη λέγοντας του «Προσέξτε τη γλώσσα σας. Το Κοινοβούλιο ελέγχει την Κομισιόν και όχι το αντίστροφο» για να λάβει την πληρωμένη απάντηση από τον Λουξεμβόυργιο ότι για να το κάνει αυτό, το Κοινοβούλιο πρέπει να είναι παρόντα τα μέλη του.

Αναλυτικά ο διάλογος του Προέδρου της Κομισιόν με τον τον Πρόεδρο του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι, που έσπευσε να τον εγκαλέσει έχει ως εξής:

Γιούνκερ: “Αυτό εδώ σήμερα είναι γελοίο. Θα ήθελα να καλωσορίσω το γεγονός ότι κάνατε τον κόπο να εμφανιστείτε τόσο νωρίς, αλλά υπάρχουν το πολύ 30 μέλη του κοινοβουλίου παρόντα στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, κάτι που αποδεικνύει μόνο το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι σοβαρό για αυτό το θέμα. Αν δεν ήταν ο κύριος Μουσκάτ και ήταν ο κ.Μακρόν ή η κ.Μέρκελ η αίθουσα θα ήταν γεμάτη”.

“Ταγιάνι: Θα σας παρακαλούσα κύριε Πρόεδρε να δείχνετε περισσότερο σεβασμό, μπορείτε να μας κριτικάρετε, αλλά η Κομισιόν δεν ελέγχει το κοινοβούλιο, το κοινοβούλιο ελέγχει την Κομισιόν”.

Γιούνκερ: “Σήμερα βρίσκονται εδώ μόνο ελάχιστα μέλη του ΕΚ για να ελέγξουν την Κομισιόν. Είστε γελοίοι. Ήθελα να τιμήσω τη μαλτέζικη προεδρία”.

Ταγιάνι: “Σας παρακαλώ να αλλάξετε τη γλώσσα σας.”

Γιούνκερ: “Δεν θα ξανάρθω σε τέτοια συνεδρίαση. Το ΕΚ πρέπει να σέβεται και τις προεδρίες των μικρών χωρών κάτι που το ΕΚ σήμερα δεν κάνει”.

 

Δείτε το επίμαχο στιγμιότυπο όπως καταγράφηκε από το Euronews:

Παλαιότερα άρθρα: