Έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θέλουν έξι στους δέκα Γερμανούς

germania_1
Διαβάστε επίσης

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εάν δεν συμμορφωθεί με τα μέτρα λιτότητας που έχουν συμφωνηθεί με τους διεθνείς πιστωτές, τάσσεται το 61% των Γερμανών, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της γερμανικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης ARD.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της δημοσκόπησης «έξι στους δέκα Γερμανούς απάντησαν πως η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ, αν δεν προχωρήσουν σε περικοπές των δημόσιων δαπανών, όπως έχουν συμφωνήσει με την τρόικα να κάνουν και σε αντάλλαγμα να λάβουν οικονομική βοήθεια».

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι οι Γερμανοί πολίτες αντιτίθενται σε τυχόν παραχωρήσεις πριν από τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές, ειδικά λόγω του γεγονότος ότι στα ελληνικά γκάλοπ προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που αντίκειται στα προγράμματα λιτότητας και στο μνημόνιο.

«Μια ελληνική έξοδος από το ευρώ θα ήταν πολύ λιγότερο δραματική για την υπόλοιπη Ευρώπη από ό,τι πριν από μερικά χρόνια», δηλώνει το 53% των ερωτηθέντων.

Ακόμη, το 68% είναι αντίθετο με τη διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους, ενώ μόλις το 28% θεωρείται πως αυτό θα ήταν μια καλή επιλογή.

Τα 4/5 των ερωτηθέντων θέλουν η γερμανική κυβέρνηση να ζητήσει από την μελλοντική ελληνική κυβέρνηση να παραμείνει σταθερή στα προγράμματα λιτότητας.

Σημειώνεται ακόμη πως οι περισσότεροι Γερμανοί (61%) φοβούνται ότι η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση στην Ευρώπη θα μπορούσε να επαναληφθεί.

- See more at: http://arouraios.gr/2015/01/exodo-ths-elladas-apo-to-euro-theloun-exi-stous-deka-germanous/#sthash.NSKa3gGS.dpuf

Παλαιότερα άρθρα: