Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ για το προσφυγικό

tsipras merkel
Διαβάστε επίσης

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα έχει στο περιθώριο της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 7 Μαρτίου ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με δεδομένο ότι η Μέρκελ αποδεικνύεται ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους της Ελλάδας στην προσφυγική κρίση, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα δει την Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για το προσφυγικό που θα γίνει στις 7 Μαρτίου και εν πολλοίς θα κρίνει το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ώρα που πολλές χώρες, με προεξάρχουσα την Αυστρία, απειλούν με το κλείσιμο των συνόρων τους, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Τσίπρα – Μέρκελ – Νταβούτογλου

Δεν αποκλείεται να γίνει και η τριμερής συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Νταβούτογλου που είχε αναβληθεί τον Φεβρουάριο, καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός δεν είχε μεταβεί στις Βρυξέλλες εξαιτίας της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα. Στόχος της ελληνικής πλευράς δεν είναι άλλος από το να ασκηθούν πιέσεις στην Άγκυρα, ώστε να εφαρμόσει όλα τα συμφωνηθέντα στο Αιγαίο, εν όψει και της νατοϊκής παρουσίας στην περιοχή.

Δύσκολη εβδομάδα για τον Τσίπρα

Πέραν της συνάντησης Μέρκελ, αύριο Πέμπτη 03.03.2016 ο Αλέξης Τσίπρας θα υποδεχτεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στις 10:00, λίγο πριν ο δεύτερος επισκεφτεί και την Άγκυρα, ενώ στις 13:00 συνεδριάζει και το υπουργικό συμβούλιο. Την Παρασκευή αναμένεται δε και το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Παλαιότερα άρθρα: