Έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Παρασκευή

plan_b
Διαβάστε επίσης

Έκτακτο Eurogroup για τη Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου έχουν ήδη σχεδιάσει ευρωζώνη, κυβέρνηση και θεσμοί, εάν δεν έχουν προλάβει να ψηφιστούν οι παρεμβάσεις σε φορολογία, ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια έως τις 22 Απριλίου.

Το χρονικό αυτό ορόσημο που τελεί σε γνώση του Euro Working Group επιβεβαιώθηκε στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών Ντέκλαν Κοστέλλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Νικόλα Τζιαμαριόλι (ESM) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ).

Αυτό απλά σημαίνει πως στη χειρότερη των περιπτώσεων η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής τη Μεγάλη Πέμπτη το πολυνομοσχέδιο και τους εφαρμοστικούς νομούς που θα σχετίζονται με τα προαπαιτούμενα που θα προσδιορίσουν Ελλάδα και ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM.

Αυτό διότι το επόμενο προγραμματισμένο Eurogroup είναι στις 24 Μάιου και η ημερομηνία αυτή πέφτει μακριά, σε σχέση με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Πάντως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιθυμεί να ολοκληρώσει την αξιολόγηση και να ψηφίσει τα μέτρα μέχρι τη συνάντηση του Eurogroup του Άμστερνταμ στις 22 Απριλίου, προκειμένου να εξασφαλίσει τη δόση των 6 δισ. ευρώ και την εκκίνηση των συζητήσεων για την ελάφρυνση χρέους.

Πηγή: cnn.gr

Παλαιότερα άρθρα: