Έκτακτο συνέδριο ζητούν οι αμφισβητίες του Σαμαρά

samaras-antonis-570-1024x741
Διαβάστε επίσης

Αντιμέτωπος με την εσωκομματική αντιπολίτευση θα βρεθεί στις 2 το μεσημέρι ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Η συνεδρίαση θα γίνει «κεκλεισμένων των θυρών» καθώς αναμένεται μεγάλος αριθμός βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να θέσει ανοιχτά το θέμα των ευθυνών της ηγεσίας του κόμματος για τις αποτυχίες στην περίοδο της διακυβέρνησης, την εκλογική ήττα και τα ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά αποδοχής που καταγράφονται σε όλες τις μετεκλογικές δημοσκοπήσεις και δεν δημιουργούν κλίμα ανάκαμψης.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, η κριτική που θα ασκηθεί προς τον κ. Σαμαρά, σε κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερα σκληρή και το ενδιαφέρον εστιάζεται στο εάν οι κριτικές αυτές θα φτάσουν στο «δια ταύτα» της άμεσης αμφισβήτησης του Αντώνη Σαμαρά θέτοντας ζήτημα ηγεσίας και νέου αρχηγού.

Στις παρασκηνιακές επαφές και συζητήσεις όλων των προηγούμενων ημερών οι αμφισβητίες της ηγεσίας Σαμαρά έχουν βρει ως κοινό τόπο το αίτημα για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου. Μένει να αποδειχθεί σήμερα εάν έχουν συμφωνήσει και για το χρόνο διεξαγωγής του. Οι πληροφορίες συγκλίνουν πως αμφισβητίες και επίδοξοι δελφίνοι έχουν συμφωνήσει να μεταφέρουν την τελική κρίση, μερικούς μήνες αργότερα, όταν και εκτιμούν ότι θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο της διαπραγμάτευσης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών αλλά, κυρίως, οι ίδιοι θα εμφανίζονται πιο έτοιμοι για τη μάχη της αρχηγίας.

Από την άλλη, η πλευρά Σαμαρά διαρρέει πως αν τεθεί θέμα ηγεσίας με εκρηκτικό τρόπο τότε δεν αποκλείεται ο ίδιος να προκαλέσει την κοινοβουλευτική του ομάδα για ψηφοφορία προκειμένου σύμφωνα με τους προβλεπόμενους από το καταστατικό όρους να ανοίξει η συζήτηση για την ηγεσία. Η «απειλή» διατυπώνεται με άνεση καθώς η πλευρά Σαμαρά γνωρίζει πως οι αμφισβητίες δεν θα ήθελαν αυτή την ώρα να καταγραφούν συσχετισμοί δύναμης. Έτσι το πιθανότερο είναι οι δύο πλευρές θα οδηγηθούν σε ένα πόλεμο φθοράς μεγάλης διάρκειας.

Παλαιότερα άρθρα: