Εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο μετά τις συγκεντρώσεις για την επίσκεψη Ομπάμα

episodia
Διαβάστε επίσης

Χτες αργά το βράδυ εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν μετά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, με αντιεξουσιαστές να συγκρούονται -υπό τη μορφή «κλεφτοπολέμου»- με τις αστυνομικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου.

Νωρίτερα χθες, μέλη του ΠΑΜΕ και επιτροπών από διάφορες περιοχές της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας και κατευθύνθηκαν μέσω της οδού Πανεπιστημίου προς την αμερικανική πρεσβεία, αλλά τη διέλευσή τους παρεμπόδισαν αστυνομικές κλούβες στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου. Κατά τη διάρκεια της πορείας δεν σημειώθηκαν εντάσεις.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια αποχώρησαν. Λίγο νωρίτερα είχαν επιχειρήσει να κατευθυνθούν προς την αμερικανική πρεσβεία, ωστόσο εμποδίστηκαν από κλούβες της αστυνομίας που είχαν στηθεί στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου. Στο σημείο εκείνο σημειώθηκε ένταση, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν το φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων και απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Στην πλατεία Κολοκοτρώνη κουκουλοφόροι εγκατέλειψαν τρία σακίδια με μολότοφ, αντιασφυξιογόνες, ρόπαλα κ.α., φοβούμενοι ότι μπορεί να συλληφθούν. Όπως έγινε γνωστό, έχουν γίνει πέντε συλλήψεις.

Ακολούθησαν επεισόδια μπροστά από την Παλαιά Βουλή, με δεύτερη προσπάθεια διάσπασης του φραγμού των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ πέταξαν εναντίον τους βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με ρίψη χημικών.

Αντιεξουσιαστές εκτόξευσαν μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ και στην Πανεπιστημίου, όταν προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος της οδού Αμερικής, με αποτέλεσμα εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν στο Πολυτεχνείο, Μολότοφ εκτοξεύτηκαν κατά του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων, στην Καλλιδρομίου.

Παλαιότερα άρθρα: