Εκτός εκλογών ο Λεπέν – Επίσημη σύγκρουση με το κόμμα της κόρης του

Zan-Mari-Lepen
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Η δημόσια αντιπαράθεση του Ζαν – Μαρί Λεπέν με την κόρη του, όπως την είχαμε γράψει και εδώ, έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις με καταστροφικές συνέπειες για το κόμμα του Εθνικού Μετώπου. Ο ιδρυτής του κόμματος γνωστοποίησε εχθές ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν το Δεκέμβριο του 2015.

Στο Le Figaro Magazine τον ρώτησαν για την πιθανότητα υποψηφιότητάς του στην περιφέρεια Προβάνς Αλπ Κοτ ντ’ Αζούρ, στη νοτιοανατολική Γαλλία, για να λάβουν την απάντηση «Όχι, ακόμα κι αν πιστεύω ότι είμαι ο καλύτερος υποψήφιος».

Ο 86χρονος Λεπέν υποστήριξε ότι η καλύτερη υποψήφια προκειμένου να τον αντικαταστήσει στους εκλογικούς καταλόγους της περιφέρειας θα ήταν η εγγονή του, Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν που είναι ήδη βουλευτής της περιφέρειας Βοκλίζ.

«Αν πρέπει να θυσιαστώ για το μέλλον του κινήματος, δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα του προκαλέσει ζημία» πρόσθεσε ο Λεπέν, μία εβδομάδα μετά τη σφοδρή αντιπαράθεσή του με την ηγεσία του Εθνικού Μετώπου, με αφορμή τις δηλώσεις του που χαρακτηρίστηκαν «προκλητικές» και «πολιτική αυτοκτονία» από την κόρη του.

Μέχρι και σε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του πατέρας της προχώρησε η Μαρίν Λεπέν, μετά τις απόψεις που ο ίδιος εξέφρασε, αναπαράγοντας τον στρατάρχη Πετέν, συνεργαζόμενο των Ναζί. Στο κόμμα της φαίνεται ότι χαίρονται για την απόφαση του πρώην προέδρου να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου και στενός συνεργάτης της Λεπέν, Φλοριάν Φιλιπό, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι iTele ότι ο Ζαν-Μαρί Λεπέν έλαβε μια «σοφή απόφαση» αποσύροντας την υποψηφιότητά του. Πάντως η εικόνα διάσπασης του κόμματος θα στοιχίσει σοβαρά σε ψηφοφόρους που προέρχονται από εξτρεμιστικούς δεξιούς χώρους και που πάντα στήριζαν το Εθνικό Μέτωπο. Βούτυρο στο ψωμί του Σαρκοζί, που ανασυντάσσει δυνάμεις χρησιμοποιώντας ένα νέο μετριοπαθές προφίλ, σχεδόν μιμούμενος τον πρόσφατα επιτυχημένο Αλέξη Τσίπρα.

Με πληροφορίες από imerisia.gr

Παλαιότερα άρθρα: